Predsedniku Aleksandru Vučiću uručena povelja počasnog građanina Subotice: "Znam da mnogo toga možemo još zajednički da uradimo" (FOTO)

01.09.2023

12:47 >> 14:22

0

Nakon Subotice, predsednik Srbije obilazi novoizgrađeni Akva park na Paliću

Predsedniku Aleksandru Vučiću uručena povelja počasnog građanina Subotice: "Znam da mnogo toga možemo još zajednički da uradimo" (FOTO)
Copyright Tanjug/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj sednici Skupštine grada Subotice povodom Dana grada.

Tom prilikom Vučiću će biti uručena povelja počasnog građanina grada Subotice.

 

Predsedniku Aleksandru Vučiću uručena povelja počasnog građanina Subotice za "istaknuto i trajno delo".

Povelju mu je uručio gradonačelnik Bakić.

Uz kratak osvrt na predsednikovu biografiju, ističe se: "Vučić je doprineo podizanju ugleda Subotice. Itekako je doprineo razvoju Subotice i Severno-bačkog regiona".

Predsednik se zahvalio na povelji i obratio pristunima:

- Hvala vam na tome što sam mnogo toga naučio danas u Subotici. Imali smo mnogo hrabrosti da pre 10 godina krenemo u proces koji se mnogima nije dopao, ali koji je danas deo istorije. Ako se pitate zašto je dugo stajala samo zastava Srbije, a danas i zastava Mađarske, to je bila moja ideja. To je samo pokazalo koliko je raznovrsnost Subotice naše blago. Čini mi se da sam došao u Suboticu 18 ili 19 puta - rekao je predsednik i dodao:

Tanjug/Printscreen
 

- Nismo malo uradili. Ima jedna stvar koju niko ne može da nam oduzme, to su fabrike, da smo učestvovali u ključnim infrastrukturnim projektima. Subotica je naša veza sa srednjom Evropom. Do Budimpešte ćemo od Beograda ići za 2 sata i 40 minuta. Napravićemo nešto novo, neviđeno na Horgošu. Pruga Baja-Segedin-Subotica je nešto što smo dogovarali. Za nas je veoma važno - Subotica je danas peti grad po veličini u Srbiji. Ovde lepo mogu da žive Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci... Subotica će biti sve bogatije mesto. Naše je da pokušamo da budemo drugačiji, da cenimo dela, ono što je urađeno, to niko neće moći da nam oduzme. Počastvovan sam, ali neskromno da kažem nadam se da sam lično doprineo razvoju Subotice. Znam da moram da opravdam očekivanja građana. Znam da mnogo toga možemo još zajednički da uradimo - kaže Vučić i dodaje da će pozorište biti uskoro završeno i najavljuje novi stadion u ovom gradu.

Aleksandar Vučić je obraćanje završio citatom književnika Danila Kiša:

"Ljubav je kao klica pirinča, ako presađuješ bolje uspeva".

 

Tanjug/Printscreen
 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obratio se prisutnima na svečanoj sednici Skupštine grada.

Tanjug/Printscreen
 

- Moje današnje izlaganje biće drugačije u odnosu na prethodne godine. Danas zvanje počasnog građanina grada Subotice dodeljujemo jednom predsedniku Srbije. Ovo je istorijska sednica. I to kakvom predsedniku. Po mom ličnom uverenju, jedan od najmudrijih i najboljih lidera kojeg je ikada Srbija imala u svojoj istoriji, i hvala dragom Bogu ima ga još uvek, i imaće ga još dugo. Odluka većine u Skupštini grada Subotice, da se najveća nagrada grada dodeli predsedniku Aleksandru Vučiću poklapa se sa mišljenjima i građana. To je znak poštovanja, pažnje i zahvalnosti za veliki doprinos predsednika Vučića za grad Suboticu za sve nas koji živimo u njemu - rekao je Bakić.

Gradonačelnik Subotice je istakao da je veoma ponosan što je sa svojim timom uradio velike stvari za sam grad, ali i za boljitak Srbije.

Tanjug/Printscreen
 

Nakon Subotice, predsednik Aleksandar Vučić obićiće na Paliću novoizgrađeni Akva park.

Podsetimo, predsednik je danas boravio u Lovćencu gde je prisustvovao uručenju uređaja najnovije tehnologije - Huawei IdeaHub table Osnovnoj školi "Vuk Karadžić".

Tom prlilikom predsednik je istakao da će škola biti potpuno rekonstruisana. 

- Mislim da bi ovde trebalo uraditi potpunu rekonstrukciju, da škola dobije novo ruho. A ne samo malo po malo. Hoću da vam samo kažem jednu stvar. U napredak Srbije mnogo je uloženo. Da budemo nekada fer prema sebi, da li smo nekada imali veće plate ili penzije, to ne znači da su one dovoljno visoke, ali idemo ka tome. Želimo da našoj deci obezbedimo sigurnu budućnost. Želimo da čuvamo svoju poziciju, da čuvamo mir za svoju decu, da nam majke budu sigurne da su im deca bezbedna i da neće da idu u ovakve ili onakve ratove - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike