Episkop Teodosije posetio uhapšenog Miluna na KiM: Duhovna i moralna podrška uskoro i za ostale uhapšene

10.08.2023

21:40

0

Eparhija raško-prizrenska na čelu sa Episkopom Teodosijem nastojaće da poseti i ostale pritvorene Srbe, čim to bude bilo moguće

Episkop Teodosije posetio uhapšenog Miluna na KiM: Duhovna i moralna podrška uskoro i za ostale uhapšene
Episkop Teodosije - Copyright Foto: Eparhija raško-prizrenska

Episkop raško-prizrenski Teodosije, posetio je Miluna Milenkovića Luneta, koji se od juna ove godine nalazi u zatvorskoj jedinici u Podujevu.

Episkop Teodosije je u jednočasovnom razgovoru duhovno ohrabrio Milenkovića, preneo pozdrave porodice i izrazio nadu da će uspeti da dokaže svoju nevinost, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Cilј posete Vladike Teodosija bio je da Milunu pruži duhovnu i moralnu podršku u ovim teškim trenucima koje proživlјavaju on i njegova porodica, očekujući ishod suđenja.

Takođe, kako se dodaje, Eparhija raško-prizrenska na čelu sa Episkopom Teodosijem će nastojati da poseti i ostale pritvorene Srbe, čim to bude bilo moguće.

Milenkovića, trenera kik-boks kluba i osvajača brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima, specijalne snage tzv. Kosovske policije uhapsile su još 13. juna.

 

 

On je tokom hapšenja bio pretučen i kako kažu očevici, odveli su ga krvavog.

Na severu Kosova se danas poput plamena raširila vest da je kik bokser i trener Milun Lune Milenković, inače osvajač brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima lišen slobode.

Lune, otac dve maloletne ćerke, uhapšen je u blizini Tehničke škole, dok je bio kod frizera.

 

Sam čin hapšenja tridesetpetogodišnjeg Srbina u Kosovskoj Mitrovici, prema svedočenju očevidaca, bio je brutalan. Osim što su ga bacali na pod, Miluna su udarali u glavu, a prema svedočenjima očevidaca, bio je sav krvav.

Prisutni su bezuspešno pokušavali da mu ukažu prvu pomoć pokušavajući da peškirima zaustave obilno krvarenje.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike