Zavetovao se na ljubav Hristu, a podlegao iskušenjima stranih službi: Ko je zapravo Gojko Perović?

25.08.2021

13:16 >> 18:05

0

Autor: 24sedam

Perović je direktno ucenjivao i pretio glavnim akterima koji su stvorili koaliciju Za budućnost Crne Gore, otkriva izvor 24sedam

Zavetovao se na ljubav Hristu, a podlegao iskušenjima stranih službi: Ko je zapravo Gojko Perović?
Copyright Printscreen/Youtube/sputnik

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) nedavno je razrešio dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i on će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

Šta se krije iza svega i zašto je Perović smenjen za 24sedam ekskluzivno otkriva dobro obavešten izvor koji je upoznat sa situacijom u kojoj se nalazi Mitropolija crnogorsko-primorska.

pročitajte još:

Bogosloviju doveo do propasti

Prema njegovim rečima, Cetinjska bogoslovija već određeno vreme ima probleme sa upisom đaka.

– Gojko Perović je školu doveo do propasti. Prošle i ove godine su u školu upisana samo po tri đaka. Ta škola bi po zakonu trebalo da bude na ivici zatvaranja i premeštanja đaka u druge bogoslovije SPC – kaže izvor 24sedam i dodaje da će Sinod SPC sigurno pružiti priliku mitropolitu Joanikiju da popravi stanje u bogosloviji i da novim kadrom omogući da bogoslovija počne normalno da funkcioniše.

Perović je, mešajući se u politiku, svoju poziciju rektora potpuno zapostavio, ali se nije odrekao plate koju je primao. U medijima je nedavno objavljen podatak da je on, pored svih drugih primanja, samo od bogoslovije dobijao 1.000 evra mesečno. Iako je Crkva odbila da zvanično komentariše, u Patrijaršiji se šuška da su ”konstantno neodržavanje nastave, neodgovoran odnos prema školi i školskoj administraciji te drugi značajni propusti”, osnovni razlog uklanjanja Perovića sa mesta rektora.

Pretio i ucenjivao

Bivšem rektoru Cetinjske bogoslovije od redovnih obaveza u školi, mnogo je bila zanimljivija politika. Nažalost, on je svoje političke stavove pokušao da podmetne kao stavove Mitropolije.

– Perović je bio obuzet separatizmom i odvajanjem Mitropolije od SPC. Zbog toga je zapostavio školu – dodaje naše izvor i dodaje da je bivši rektor Cetinjske bogoslovije direktno učestvovao u postizbornoj prevari:

Gojko Perović, Profimedia

– On je formirao Krivokapićevu vladu i izvršio prevaru birača. “Uzleteo” je s litijama, koje nije sam organizovao, nego ih je prihvatio tek kada su već krenule. Precenio je sebe u skladu sa svojim psihološkim profilom neviđene gordosti. Mislio je da će formiranjem Krivokapićeve vlade on biti taj koji vedri i oblači Crnom Gorom. Na kraju se pokazalo da to nije tako – kaže izvor 24sedam.

Koliko je Perović bio ubeđen u svoju moć iz senke govori i njegov odnos prema nekim političkim akterima u Crnoj Gori.

– On je direktno ucenjivao i pretio glavnim akterima koji su stvorili koaliciju Za budućnost Crne Gore – otkriva naš izvor.

Ko brani Perovića?

Odmah po smeni Perovića sa mesta rektora, u njegovu odbranu spinovanjima i otvorenim lažima stali su neki mediji.

– Interesantno je da su odluku Sinoda SPC osudile podgoričke “Vijesti”, zagrebački “Večernji list” i beogradski “Danas”.To pokazuje da neko iza scene rukovodi ovim napadom na odluku Sinoda SPC. Samim tim što su se Britanci interesovali da li će Perović biti smenjen, to otvara mnoga pitanja. Ta pitanja je postavio i istoričar Čedomir Antić u Izveštaju o pravima Srba u regionu, gde je napisao da Gojko Perović ima komunikaciju sa stranim obaveštajnim faktorom – kaže izvor 24sedam.

pročitajte još:

Podsetimo, naš portal je već pisao da je pravi razlog smene Perovića to što je vrh SPC dobio saznanja da, sada već bivši rektor Cetinjske bogoslovije, sarađuje sa stranim službama i u svom delovanju nameće mišljenja stranih ambasada kao mišljenje Crkve.

U prilog ovome govori i to koji su mediji stali u odbranu Perovića, navodeći da se radi o političkoj smeni. Istina je, međutim, da je bivši rektor Cetinjske bogoslovije već duže vreme “na vezi” sa nekim stranim obaveštajnim strukturama koje deluju na prostoru Crne Gore i Balkana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike