Završen politički protest opozicije: Govor držao Kokanović koji je nedavno pretio prolivanjem krvi, Ćuta spominjao odmazdu (FOTO)

29.07.2023

20:10

0

Krajnji cilj protesta je da se pokrene obojena revolucija kojom bi došlo do promene vlasti u Srbiji, i to mimo izbora

Završen politički protest opozicije: Govor držao Kokanović koji je nedavno pretio prolivanjem krvi, Ćuta spominjao odmazdu (FOTO)
Copyright Printscreen Naxi kamere

Trinaesti politički protest plaćeničke opozicije počeo je u 20 časova ispred Skupštine Srbije.

Krajnji cilj protesta je da se pokrene obojena revolucija kojom bi došlo do promene vlasti u Srbiji, bez narodne volje - odnosno mimo izbora.

To su u više navrata priznali i sami predstavnici opozicije.

Protest završen, okupljeni se razilaze

Nakon održanih govora, označen je kraj političkog protesta. Saobraćaj u Nemanjinoj ulici je ponovo uspostavljen.

Pretio prolivanjem krvi, a sad govori na protestu

Zlatko Kokanović iz "Ne damo Jadar" koji je govorio na protestu koji se predstavlja kao protest protiv nasilja, pre par dana pretio je upravo nasiljem i prolivanjem krvi.

Naime, on je održao konferenciju za novinare na temu zakona o planiranju i izgradnji. Tada je izjavio da on želi da javnost upozna sa "posledicama" primene ovog zakona, uzgred navodeći da će se od toga braniti čak iako "treba krv da se prolije".

Ćuta preti nasiljem?

Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od organizatora političkog protesta, uputio je uvrede na račun tužilaca a onda im i zapretio odmazdom ako dođu na vlast:

 

 

- Tužilaštvo je institucija u kojoj vlada najveća prostitucija! Dolovac vrši veće nasilje čak i od ovih tragedija (u Ribnikaru i Mladenovcu)! Svi oni koji misle da će biti zaboravljeni kad dođe do smene vlasti, moja poruka je da sigurno neće - kazao je Jovanović.

Aleksić najavio da će političari početi da govore na protestima

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će u septembru krenuti druga faza protesta protiv nasilja i da će u toj fazi među govornicima biti i političari.

- Govorićemo i na protestima sigurno, nema dileme, kada uđemo u tu novu fazu otvoriće se i političke teme - rekao je on.

Opozicionari stigli do Republičkog javnog tužilaštva

Šetnja je stigla do zgrade Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj. 

Kreće šetnja

Učesnici se polako formiraju u kolonu i kreću ka Ulici Kneza Miloša.

Tajkunski mediji priznaju: Manji broj učesnika

Pojedini mediji naklonjeni protestu ocenjuju kako je prisutan značajno manji broj građana nego do sada, te dodaju da su uzrok tome godišnji odmori. Kako navode, bitno je "održati plamen".  

Blokiran saobraćaj

Učesnici protesta upravo su blokirali saobraćaj ispred Skupštine Srbije.

Stigli političari

Na proteste su stigli Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Biljana Đorđević, Aleksandar Jovanović, Đorđe Miketić, Vladeta Janković, Miroslav Aleksić...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike