Nedelja sa predsednikom: Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima za naše Kosovo i Metohiju

09.07.2023

11:15

0

Autor: I.K.

U razgovorima sa svetskim zvaničnicima, predsednik je predočio opasnost od daljih eskalacija i tenzija

Nedelja sa predsednikom: Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima za naše Kosovo i Metohiju
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ove nedelje objavio je pregled aktivnosti u prethodnoj nedelji, sa akcentom na sve susrete sa svetskim zvaničnicima sa kojima je razgovarao o situaciji u južnoj pokrajini. 

-I u ovoj nedelji, Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima za naše Kosovo i Metohiju, prestanak nasilja prema Srbima i povratak dijalogu, za miran i bezbedan život našeg naroda i stabilnost celog regiona. Ta borba nikada nije bila laka, a danas, čini mi se, postaje sve teža i složenija, naveo je predsednik na Instagramu.

Podsetio je da je razgovarao i sa premijerima Holandije, Luksemburga, Mađarske, Austrije i Albanije, predsednicima Turske i Francuske, kao i sa potpredsednikom italijanske vlade.

-Svima je predočena opasnost od daljih bespotrebnih eskalacija i tenzija. Od svih sagovornika tražio sam, pre svega, da sagledaju nepodnošljive prilike u kojima živi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i da se dodatno angažuju na primeni elementarnih civilizacijskih i pravnih normi, kako bi se zaštitio naš narod koji je izložen svakodnevnom nasilju i pritiscima. Sa premijerima Nehamerom i Orbanom, posebno sam razgovarao i o nastavku saradnje u odbrani granica od ilegalnih migracija, čemu je Srbija već dala ogroman doprinos, postupajući kao i uvek ozbiljno i odgovorno, dokazavši na delu da je pouzdan partner EU. Borba se nastavlja i intenzivira, jer predaja nije opcija. Živela Srbija!", poručio je predsednik Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike