Predsednik Vučić prihvatio poziv Bin Zajeda da učestvuje na konferenciji UN u Dubaiju

09.06.2023

12:35

0

Vučić je naveo da je sa ambasadorom Al Daherijem koji mi je uručio poziv, razgovarao i o drugim pitanjima od značaja za dalji razvoj bilateralnih i ekonomskih odnosa naše dve prijateljske zemlje

Predsednik Vučić prihvatio poziv Bin Zajeda da učestvuje na konferenciji UN u Dubaiju
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas poziv šeika Muhameda bin Zajeda, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), da učestvuje na Konferenciji UN o klimatskim promenama u Dubaiju, koji mu je uručio ambasador UAE u Beogradu Mubarak al Daheri.


"Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv velikog prijatelja naše zemlje šeika Mohameda bin Zajeda  da učestvujem na @cop28uaeofficial. Činjenica da je UAE ovogodišnji domaćin ovog prestižnog događaja koji će okupiti svetske lidere, predstavlja još jednu potvrdu ogromnog ugleda i sve većeg uticaja UAE u svetu", napisao je predsednik Srbije na Instagramu.

 


Vučić je naveo da je sa ambasadorom Al Daherijem koji mi je uručio poziv, razgovarao i o drugim pitanjima od značaja za dalji razvoj bilateralnih i ekonomskih odnosa naše dve prijateljske zemlje.
        
Konferencija UN o klimatskim promenama (COP28) biće održana od 30. novembra do 12. decembra ove godine u Dubai Ekspo sitiju.

 


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike