Doneo nove dosijee u Organizaciju ratnih veterana OVK, pobegao "kao munja"

05.10.2020

19:10 >> 14:22

0

Iz ORV OVK su istakli da su čak pokušali i da zaustave tu osobu, ali da nisu uspeli

Doneo nove dosijee u Organizaciju ratnih veterana OVK, pobegao "kao munja"
Copyright Profimedia

Organizaciji ratnih veterana (ORV) OVK dostavljeni su novi dosijei, rečeno je na konferenciji za medije te organizacije, tokom koje je naglašeno da osoba koja je donela dosijee nije ista kao prvi put, piše Ljajmi.

Iz ORV OVK su istakli da su čak pokušali i da zaustave tu osobu, ali da nisu uspeli, prenosi Kosovo onlajn.

“Nazvali smo ga Munja 2, jer je čovek pobegao kao munja, u 15.30 doneo dokumenta, a par naših kolega nisu mogli da ga stignu i vide ko je”, rečeno je na konferenciji za medije.

Predsednik ORV OVK, Hisni Gucati, medijima je pokazao dokumenta koja, kako tvrdi, dokazuju komunikaciju između zvaničnika Specijalnog suda, sa srpskim tužiocima i ljudima iz policije, piše Ljajmi.

“Ranije smo govorili da Specijalni sud uglavnom sarađuje sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije za ratne zločine. Pokazaću vam dva papira na srpskom jeziku. Milorad Veljović je generalni direktor policije u Srbiji koji sarađuje sa tužiocima Suda. Nismo ih proverili jer su stigli u 15.30 velikom brzinom”, rekao je Gucati.

Zamenik šefa ORV OVK Nasim Haradinaj, rekao je da je bilo preko 130 dopisa sa direktorom srpske policije i drugim srpskim zvaničnicima.

“Ovo je veliki apsurd za međunarodnu instituciju. Ovo ne liči ni na sudove u džungli. Video sam da je Klint Vilijamson imao 57 prepiski sa Vukčevićem. Postoji 130 prepiski sa direktorom policije. Zatim 37 sa Dragoljubom Stankovićem. Sve ove prepiske govore o Drenici, Jablanici, Klečku i drugim. Radi se o direktnoj saradnji sa ljudima iz Miloševićevog aparata. Na ovaj način ih amnestiraju i istražuju Albance”, rekao je Haradinaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike