Portparol EU poručio: Priština ima međunarodnu obavezu da primeni sporazum o ZSO

17.09.2020

12:06 >> 17:50

0

Autor: M. I.

Briselski sporazum je potisan od strane svih učesnika u procesu i on je važeći, rekao je Stano

Portparol EU poručio: Priština ima međunarodnu obavezu da primeni sporazum o ZSO
Copyright Peter Stano, Printscreen/Youtube, eudebates.tv

Portparol EU Peter Stano kaže da je Priština u obvezi da primeni sporazum o Zajednici srpskih opština na koji se obavezala “u dobroj volji” 2013. godine, stavljajući svoj potpis na Briselski sporazum.

– Briselski sporazum je potisan od strane svih učesnika u procesu i on je važeći. Šta više, ratifikovan je i u kosovskom parlametu. Kosovo je tako preuzelo međunarodnu obavezu da primeni ovaj sporazum. Na njima je da kažu kako će da ga primene – kaže Stano za Tanjug.

Na pitanje Tanjuga kako ocenjuje prmenu na agendi današnjih ekspertskih razgovora u Briselu, Stano ponavlja da je na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Avdulaha Hotija dogovoreno da se nastave razgovori i o međusobonim finasijskim potraživanjima i o statusu nevećinskih zajednica.

– Ove teme su vrlo komleksne i obe strane su se dogovorile prethodnih dana da se dansšni sastanak ceo posveti pitanju finsijskih potraživanja. Kao nastvak ovog sastanka uslediće razgovori o nevećinskim zajednicama nardnih dana – zaključio je Stano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike