Sve spremno za najmasovniji skup u novijoj istoriji: "Srbija nade" danas okuplja narod iz cele zemlje

26.05.2023

07:13

0

Ovo je najveći miting u istoriji naše zemlje na kojem će predsednik Srbije građanima saopštiti najvažnije odluke i planove za budućnost države

Sve spremno za najmasovniji skup u novijoj istoriji: "Srbija nade" danas okuplja narod iz cele zemlje
Copyright Profimedia

Sve je spremno za najmasovniji skup u novijoj istoriji naše zemlje, miting "Srbija nade" koji će, prema procenama, okupiti više od 200.000 ljudi.

Skup počinje tačno u 19 časova na platou ispred zgrade Narodne skupštine.

Predsednik Vučić pozvao je još jednom sve ljude da dođu i prisustvuju odbrani slobodarskih i demokratskih vrednosti.

Pozivam sve koji žele dobro Srbiji da na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način pokažemo da niko ne može da nam oduzme državu. Služimo samo Srbiji! To je bila i biće moja i naša politika. Ovaj skup će imati samo jedan cilj, a to je da se pokaže jedinstvo i da se saopšte važne odluke za budućnost. Na skupu neće biti mesta za promovisanje mržnje, nasilja i agresije - poručio je predsednik Vučić.

 

 

Na današnjem skupu, kako se najavljuje, biće najmanje 200.000 ljudi. Osim Beograđana, podršku predsedniku države uputiće i građani iz svih delova zemlje, a neki od njih krenuli su peške sa Kosova i Metohije i juče su stigli u prestonicu Srbije.

Građanima će se obratiti lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali ne samo on. Za govornicom će se još naći i Ivica Dačić, predsednik SPS i ministar spoljnih poslova, Peter Sijarto, mađarski šef diplomatije, kao i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Predsednik Vučić sastao se sinoć sa Srbima sa Kosova i Metohije koji su peške krenuli na skup 'Srbija nade'. Susret je održan u zgradi Predsedništva.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Iz južne srpske pokrajine krenula su 23 mladića peške u Beograd kako bi stigla na današnji miting i dala svoj glas u borbi za državu, a njihov put trajao je punih 11 dana.

Krenuli smo za Beograd da podržimo očuvanje Srbije. Ovo je samo mali gest naše podrške predsedniku Vučiću i Srbiji - poručili su oni.

Na skup su noćas krenuli Srbi i iz drugih gradova sa KiM, iz Gračanice, Lapljeg Sela, Dobrotina...

- Krenuli smo na skup podrške našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Više nego ikad potrebno nam je jedinstvo i sloga. Nikada teže nije bilo srpskom narodu, ne samo na severu Kosova i Metohije, već i nama južno. Nadamo se da će predsednik, kao i do sada da bude uz nas. Mi smo svesni da samo uz njegovu pomoć možemo da opstanemo na KiM - rekao je Ivan Stojanović, prenosi Kosovo online.

Veliki skup SNS može se posmatrati i kao uvertira za dan kasnije, subotu, kada će oko 4.000 naprednjaka u Kragujevcu, na vanrednoj Skupštini SNS, birati novo rukovodstvo stranke.

Vučić je, govoreći o ovom događaju, rekao da će tada biti donete velike i važne odluke za Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike