Licemerje Marinike i Janka: Sede u skupštinskoj klupi sa Željkom Veselinovićem koji poziva na silovanje žene

24.05.2023 | 16:25

Premijerka Brnabić podsetila je Veselinovića, da pored njega sedi narodni poslanik koji je javno pozivao na njeno silovanje

Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na današnjem skupštinskom zasedanju povodom podnošenja izveštaja o tragičnim zločinima u Srbiji prethodnih nedelja, narodni poslanik Janko Veselinović rekao je da prema predsednici Vlade Srbije ima bivalentan odnos u smislu da je kao premijerku optužuje za sve što smatra da nije ili je učinila i traži njenu ostavku.

Premijerka Brnabić u svom izlaganju podsetila je Veselinovića, da tri mesta od njega sedi narodni poslanik (Željko Veselinović) koji je javno pozivao na njeno silovanje!

- On je deo vaše poslaničke grupe, vaše političke grupacije, vaše političke stranke, pozvao je na silovanje. Lepo, sročio taj tvit, nije to bilo u afektu. Treba izbrojati karaktere, treba smanjiti da to stane, treba staviti zarez i tačku, treba četiri, pet puta proći kroz taj tvit, to nije bio afekat, to je bila želja, iskrena želja, to je bila mržnja i to je takođe bila užasna mizoginija. Pozivanje na silovanje! I vi ste dozvolili da takav čovek sedi sa vama u poslaničkoj klupi u vaše ime i u ime vaše stranke - istakla je premijerka dok se Veselinović neiskreno ogradio od stranačkog kolege. 

- Kažete imate ambivalentan odnos prema meni. To je u redu. Znate, imate tu čoveka. Vi kažete, Okej, vi ste se od njega ogradili, vi ste se izvinili i sve je Okej. Kako ste se ogradili? On je čovek bio na vašoj listi i to je bio na vašoj listi kao jedan od najprominentnijih članova, pri samom vrhu te liste i zahvaljujući tome koliko ste glasova dobili bio dovoljno visoko na toj listi da uđe u Skupštinu i postane ni manje ni više nego narodni poslanik. Narodni poslanik. Čovek koji nije samo u afektu rekao – e, ajde silovanje premijerke, žene, nego pred kamerama danima i on je vaš narodni poslanik. Vi kažete niste imali bolje od njega i onda ste se ogradili. Šta se ogradili? Ja svaki dan kada dođem u ovu Skupštinu moram da gledam u čoveka koji je pozivao ne samo na silovanje mene nego na javno silovanje danima pred kamerama. Svaki dan moram da ga viđam i vi kažete vi se izvinili i vi ste se ogradili. Kako to meni pomaže svaki dan? Vi se ogradili? Vi ste se izvinili? Vi se borite protiv nasilja? Izvinite, ja u to ne mogu da verujem. Vi mene terate da ga gledam svaki dan. Vi mene terate da razgovaram sa njim zato što sam ja ovde u svakom smislu ispod vas. Ja sam izvršna vlast. Vi ste zakonodavna vlast. On mene ovde može da ispituje o bilo čemu. Ja moram da odgovaram na njegova pitanja i na njegove zahteve. To ste vi uradili. To je vaša borba protiv nasilja - istakla je premijerka.

Zatim, nakon što je premijerka prebacila opozicionim pripadnicima što ćute povodom užasnih pretnji silovanjem i vređanjem, reč je imala narodna poslanica Marinika Tepić, koja je takođe rekla da se ogradila od ranijeg tvita Željka Veselinovića, ali definitivno sve grozote koje je njihov saborac uputio jednoj ženi i to na najvišoj ulozi u izvršnoj vlasti, nije bilo dovoljno da ne nastave da sede sa njim u skupštinskoj klupi.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Informer