Vučić i Sijarto na sastanku u Beogradu: "Prijatelji su uvek uz vas, u vremenima dobrim i u vremenima teškim" (FOTO)

10.05.2023

16:54

0

Sijarto boravi u Beogradu u okviru 13. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Mađarske

Vučić i Sijarto na sastanku u Beogradu: "Prijatelji su uvek uz vas, u vremenima dobrim i u vremenima teškim" (FOTO)
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petrom Sijartom sa kojim je razogvarao o o još čvršćem povezivanju Srbije i Mađarske u svim oblastima, kao i o toku aktuelnih projekata i novim planovima koji će doprineti snažnom zamahu ekonomije naših zemalja.

Na stolu su se našle različite teme, a govorilo se i o jačem i sveobuhvatnijem partnerstvu, jer je "sa prijateljima sve moguće i svaki san je ostvariv".

- Prijatelji su uvek uz vas – u vremenima dobrim i u vremenima teškim - poruka je posle sastanka, objavljeno je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

 

U okviru 13. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Mađarske, zbog koje boravi u Beogradu, Sijarto se sastao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

- U izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, ministri su konstatovali da su sveobuhvatni bilateralni odnosi Republike Srbije i Mađarske na najvišem nivou u novijoj istoriji, što potvrđuje i Ugovor između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, koji je stupio na snagu januara ove godine - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike