Srpska lista pozvala međunarodne predstavnike da spreče Kurtija da izazove haos na severu KiM

10.05.2023 | 15:49

Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, poručuju iz Srpske liste

Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Srpska lista saopštila je danas da je u cilju proterivanja Srba sa severa Kosova i Metohije antisrpski režim Aljbina Kurtija danas je doneo odluku kojom želi da nastavi postupak otimanja srpske zemlje od poštenih srpskih građana u opštinama Leposavić i Zubin Potok.

"Iako je čitava javnost imala prilike da čuje jasne stavove vlasnika nepokretnosti da ne žele da im bilo ko otima zemlju i na njoj gradi ilegalne parapolicijske baze, kao i stavove pravnika, predstavnika nevladinog sektora i političkih predstavnika srpskog naroda koji se protive ovoj antisrpskoj odluci, Kurtijev režim ohrabren od nekih delova međunarodne zajednice nastavlja realizaciju svojih planova za proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta", navedeno je u saopštenju.

Srpska lista pozvala je u ime srpskog naroda međunarodne predstavnike da hitno reaguju i spreče Kurtija u nameri da izazove sukobe i haos na severu Kosova i Metohije.

Smatraju da mu je to "očigledna namera, nakon što se javno pohvalio da je njegova želja da za rešavanje problema na severu Kosova i Metohije iskoristi hrvatska iskustva, aludiraju na etničko čišćenje sprovedeno u toj zemlji u akcijama Bljesak i Oluja".

"Srpski narod neće dozvoliti da razbojnik Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, i boriće se svim demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima protiv ove antisrpske odluke kojom se otimaju hektari srpske zemlje", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Vlada takozvanog Kosova na današnjoj sednici usvojila je preliminarnu odluku o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok, koja je neophodna, kako su naveli, za sprovođenje projekata od javnog interesa.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug