Petković: Jeremić sapliće sopstvenu zemlju, da bi ućario neki politički poenčić!

29.04.2023

17:40

0

Prema rečima Petkovića, građani, a posebno naši građani na KiM, znaju ko se svakodnevno do poslednjih atoma snage bori za njihovu sigurnu budućnost, kao što znaju i ko je Vuk Jeremić

Petković: Jeremić sapliće sopstvenu zemlju, da bi ućario neki politički poenčić!
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da lider Narodne stranke Vuk Jeremić kako bi ućario neki politički poenčić sapliće sopstvenu zemlju bezuspešno pokušavajući da naudi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za zaštitu nacionlanih interesa.

- Ubeđivati građane Srbije da normalizacija odnosa Beograda i Prištine nije u njihovom interesu jeste isto što i poručivati da je rat bolji od mira, nazadovanje od ekonomskog napretka, a samoizolacija od saradnje sa svetom - poručio je Petković i dodao da Jeremić sve to zna, ali da u njemu nemoralni oportunizam pobeđuje zdrav razum.

Jeremić, kako je u saopštenju dodao Petković, zato pokušava da "ućari neki politički poenčić", saplićući sopstvenu zemlju i bezuspešno pokušavajući da naudi predsedniku Vučiću u njegovoj borbi za zaštitu nacionalnih interesa.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Petković je na taj način reagovao na izjavu Jeremića koji je i danas naveo da je odbacivanje "francusko-nemačkog" plana za Kosovo i Metohiju među najvažnijim nacionalnim interesima Srbije i da je jedini način da se to učini referendum na kojem bi građani odlučno rekli "ne" tom planu.

- A kad smo kod referenduma, na kojem bi Jeremić prošao baš onako kako prolazi na izborima, Srbi na severu KiM su prošlog vikenda imali neku vrstu plebiscita i tom prilikom pokazali da jednoglasno podržavaju državotvornu politiku svog predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Petković.

Prema rečima Petkovića, građani, a posebno naši građani na KiM, znaju ko se svakodnevno do poslednjih atoma snage bori za njihovu sigurnu budućnost, kao što znaju i ko je Vuk Jeremić i koliko nas je u prošlosti u crno zavio svojim diletantskim i antidržavnim političkim delovanjem.

- Beograd i Priština su svetlosnu godinu daleko od normalizacije odnosa zahvaljujući odbijanju još jednog nemoralnog oportuniste Aljbina Kurtija da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, koju svaki dan napadaju i propali političari poput Jeremića - naveo je Petković i naglasio da što god Jeremić predlagao, ni svi mediji ovoga sveta mu ne mogu pomoći da opere svoju političku biografiju sačinjenu od afera, skandala i antidržavnog delovanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike