Slobodni nakon sedam sati maltretiranja: Kurtijevi specijalci pustili radnike "Pošte Srbije"

26.04.2023

22:13

0

Tražili su dodatnu dokumentaciju koju smo priložili - rekao je jedan od radnika

Slobodni nakon sedam sati maltretiranja: Kurtijevi specijalci pustili radnike "Pošte Srbije"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Radnicima ''Pošte Srbije'' koje je specijalna policija tzv. Kosova, zajedno sa novcem koji su prevozili, zaustavila na punktu kod Bistričkog mosta i uputila ih na carinski terminal u Južnoj Mitrovici, posle višesatnog zadržavanja omogućen je nesmetani prolazak i prevoz novca, rekao je za Tanjug direktor radne jedinice ''Pošte Srbije'' na KiM Ivan Milojević.

Radnici su na carinskom terminalu zadržani od 12.30 do 19.30 časova.

- Tražili su dodatnu dokumentaciju koju smo priložili. Na kraju su shvatili da je u pitanju redovni tok novca - kazao je Milojević.

Kancelarija za KiM saopštila je ranije danas da su pripadnici Specijalnih jednica Policije Kosova zaustavili i priveli na punktu, na Bistričkom mostu, vozača i dva radnika ''Pošte Srbije'' koji su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je tim povodom istakao da ovaj očajnički potez predstavlja osvetu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na severu Kosova i Metohije u režiji Prištine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike