Dodik: U SAD pogrešna percepcija o Srbima, Tramp treba da zna

19.10.2020

18:30 >> 09:47

0

Govoreći o pismima koja je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem njih pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima d

Dodik: U SAD pogrešna percepcija o Srbima, Tramp treba da zna
Copyright Printscreen/Youtube, N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Govoreći o pismima koja je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem njih pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

– Važno je da se direktno obraćam američkom predsedniku i da ga obavestim o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe – rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju, koji prenosi RTRS.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsednik SAD u više navrata govorio o tome da je njegova politika – politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

– Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog toga što sam Tramp još nije uspeo da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog i zbog ”duboke države” – rekao je on.

Kada je reč o izborima u SAD, Dodik je rekao da ne želi da se meša i da sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi “mini-šengen”, srpski član Predsedništva rekao je da veruje da će BiH u narednih 30-60 dana postati deo te inicijative.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike