Zaracin položio cveće na spomenik poginulima u aprilskom bombardovanju 1941. godine!

06.04.2023

18:24

0

Ovaj događaj imao je strašne posledice

Zaracin položio cveće na spomenik poginulima u aprilskom bombardovanju 1941. godine!
Manuel Zaracin - Copyright Profimedia

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin položio je danas u Beogradu cveće na spomenik poginulima u nacističkom bombardovanju Beograda i Jugoslavije 1941. godine.

- Nalazim se u Srbiji kako bih obeležio sećanje na žrtve nacističkih i ratnih zločina. U 6 ujutro 6. aprila 1941. Vermaht je bombardovao Beograd kao deo nacističke kampanje na Balkanu i kasnije počinio okrutne masakre u Kraljevu i Kragujevcu. Nikad više - napisao je Zaracin na svom nalogu na Tviteru.

 

 

Podsetimo, nacistička Nemačka počela je bombardovanje Beograda bez objave rata na današnji dan, 6. aprila 1941. godine, čime je tadašnja Kraljevina Jugoslavija ušla u Drugi svetski rat.

Na Spomenik pilotima, braniocima Beograda na Zemunskom keju su, povodom Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, položeni venci i odata pošta stradalima.

Vence su položili delegacija Vojske Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Grada Beograda, kao i udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević kazao je da je pre 82 godine, bambardovanjem Beograda, 6. aprila 1941, počeo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike