Advokat privedenog Srbina na KiM: Jovanović uhapšen greškom, porodica preživela košmar

29.03.2023

13:13

0

Autor: I.K.

Miljan Jovanović sinoć je na Jarinju priveden zbog tehničke greške, a noć je proveo u Policijskoj stanici

Advokat privedenog Srbina na KiM: Jovanović uhapšen greškom, porodica preživela košmar
advokat Dejan Vasić - Copyright Kosovo onlajn

Advokat Dejan A. Vasić, koga je Kancelarija za KiM angažovala da zastupa Miljana Jovanovića, nekadašnjeg pripadnika Kosovske policije, koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, potvrdio je za Kosovo onlajn da je njegov branjenik uhapšen greškom.

"Miljan Jovanović sinoć je na Jarinju priveden zbog tehničke greške, a noć je proveo u Policijskoj stanici. Specijalno tužilaštvo je jutros utvrdilo da je u pitanju greška i izdalo nalog za oslobađanje", rekao je Vasić.

Jovanović je danas pušten na slobodu, ali kako je Vasić dodao, porodica je preživela je košmar i imala neprospavanu noć, posebno ako se ima u vidu šta se sve događalo u predhodnom periodu. 

"Privođenje gospodina Jovanovića, a pre toga hapšenje i procesuiranje Slađana Trajkovića, koji je takođe bio pripadnik Kosovske policije, zbog ratnog zločin i hapšenje Dejana Pantića, pored porodice Jovanović, onespokojilo je porodice svih bivših kosovskih policajaca kao i građana na severu Kosova", rekao je Vasić.

Vasić je izrazio zahvalnost i podvukao efikasnost Specijalnog tužilaštva u otklanjanju greške i problema.

Podsetimo, Jovanović je priveden na administrativnom prelazu Jarinje, kada se iz Raške vraćao u Leposavić sa porodicom, suprugom i dvoje maloletne dece. Njega su četvorica specijalaca, nakon što je bio prvi zadržan na prelazu, sa lisicama na rukama odvela džipom. On se jutros javio supruzi i rekao da je pušten, te da je krenuo kući.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike