Petković: Kurti najviše laže kada govori za zapadne medije

14.01.2023

20:13

0

Autor: 24sedam

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković osudio je danas izjave Aljbina Kurtija holandskim medijima

Petković: Kurti najviše laže kada govori za zapadne medije
Petar Petković - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković osudio je danas izjave Aljbina Kurtija holandskim medijima, navodeći da kosovski premijer govori teške neistine, pogotovo kada se obraća zapadnoj javnosti.

“Prva laž: Ljudi u ruskim uniformama autobusima dovođeni na barikade iz Srbije Odgovor: Prelazi Jarinje i Brnjak bili su zatvoreni od strane Kosovske policije još prvog dana barikada, a putevi blokirani. Jedini prelaz gde bi autobusi mogli da prođu je Merdare, koje se nalazi južno od Ibra. To znači, ili je te nepostojeće autobuse pustio Kurti, ili Kurti laže kao pas. Biće da je ovo drugo! Dodatno, što Kurti ne pokaže dokaze? Ne može, jer ih nema, jer ni ne postoje“, poručio je Petković u saopštenju.

AP Photo/Olivier Matthys
 

Dogovor o sklanjanju barikada i očuvanju mira doneo je, kako je naglasio Petković, predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod na severu.

“Tako da su još jednom pale sve Kurtijeve laži da Beograd poslednjih godinu dana želi da napadne Kosovo. Pa kako bi Beograd napao, kada je Vučić sačuvao mir. Sve vreme ko je napadao je Kurti, slanjem Rosu na severu“, rekao je Petković.

Druga Kurtijeva laž, je kako je naveo Petković, “da NATO nije na KiM Albanci bi bili masakrirani“.

“Odgovor: Jedini narod koji se napada, progoni i ubija od strane Prištine je srpski narod na KiM. Pritom se to stradanje dešavalo ne samo u vreme rata, nego i posle, i to kad su Kfor i Nato uveliko bili prisutni na KiM. Poslednji pokušaj takvog ubistva desio se na Badnji dan, kada je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u dete Stefana i mladića Miloša dok su nosili badnjak“, poručio je Petković.

Treća laž, kako navodi Petković, je da ekonomski Priština proliva krv zbog neplaćanja struje na severu.

“Odgovor: Sporazum o energetici je postignut na insistiranje Beograda. Da bi licenca za Elektrosever postala operativna Priština mora da ispuni svoje obaveze, što podrazumeva i dogovor o distributivnim uslugama. Tog odgovora još uvek nema. A na kraju, da je Kurtiju zaista stalo da se sprovede mapa puta, ne bi stvarao ratno stanje na severu, gradio baze i ugrožavao živote ljudi. Kad neko hoće sprovođenje sporazuma, on stvara uslove za to, a ne šalje ROSU da okupira sever“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike