Predsednik se sastao sa Nikolom Nedeljkovićem: Vučić razgovarao sa mladićem koji je bio uhapšen na Gazimestanu

30.12.2022 | 09:17

Autor: 24sedam

Vučić i Nedeljković razgovaraju u zgradi Generalnog sekretarijata

Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Nikolom Nedeljkovićem, Srbinom koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

– Sve je dobro završeno i to je najbitnije – rekao je predsednik i zahvalio se Nikoli i njegovoj porodici što su se sastali sa njim.

Tanjug printscreen
 

– Mnogo naše dece iz Srbije, na Vidovdan, nekada i drugim danom, naša deca odu na Gazimestan. Nikola, na snimku se vidi da viče Srbija, koji su oni mogli da pokažu. Zamislite strašnog greha što viče Srbija i nosio je majicu “nema predaje”. Baš kako su upadali u stanove i kuće naših ljudi, a onda dovodili svedoke da potvrde. Tako su hteli i ovde da slome jednog mladića samo zato što je Srbin. Koliko smo mogli trudili smo se da pomognemo – rekao je predsednik.

Predsednik je Nikoli ponudio i posao.

– Imamo dve ponude za tebe, da radiš, hoćeš li da se baviš i humanitarnim radom u kancelariji za KiM ili ćeš da radiš u ministarstvu za informacione tehnologije, sam izaberi. Verujemo da neko ko ima tako čistu glavu i rodoljubiv odnos može mnogo da pomogne. Saznali smo mnogo i o tvojim roditeljima, sestrama, videli smo iz kakve porodice dolaziš i bićeš pojačanje za državu – kazao je predsednik Vučić.

– Hvala sine još jednom što si imao mirnu, hladnu srpsku glavu da to sve izdrži!

Nedeljković se zahvalio svima na pomoći i podršci.

Tanjug printscreen
 

– Hteo bih da iskoristim ovu priliku, kao mladić koji se nikad nije bavio politiku, niti me to znaima. Hvala svima, hvala državi, hvala Vama predsedniče i svima koji ste pomogli. Ne mrzim nikog, samo volim i poštujem svoju zemlju – rekao je Nedeljković.

– Hoćeš u Kancelariju ili ministarstvo – upitao je predsednik još jednom Nedeljkovića.

– Bio bih najsrećniji kada bih mogao da pomognem još više našem narodu i uključim se – rekao je Nedeljković.

Tanjug printscreen
 

– Kao da gledam mog Danila – dodao je predsednik.

Nedeljkovića je primio u zgradi Generalnog sekretarijata u 10 sati.

Podsetimo, ovaj dvadesetogodišnji student iz Beograda uhapšen je na Vidovdan, na Gazimestanu, pod optužbom da je “izazivao versku mržnju i netrpeljivost”.

BONUS VIDEOž

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/12/01/64c4e9adb45738d81958be77/uhd/64c4e9adb45738d81958be77.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958be77",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1214758_th_1672303417.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam