Kurti iznenađen odlukom o puštanju Pantića iz pritvora: Zanima me koji tužilac je to tražio i koji sudija je odobrio odluku

28.12.2022

11:26 >> 12:33

0

Autor: 24sedam

Danas je objavljeno da će nedavno uhapšeni srpski policajac Dejan Pantić biti pušten iz zatvora

Kurti iznenađen odlukom o puštanju Pantića iz pritvora: Zanima me koji tužilac je to tražio i koji sudija je odobrio odluku
Aljbin Kurti - Copyright kuvendikosoves.org

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti reagovao je na vest da je bivšem policajcu Dejanu Pantiću zatvor zamenjen kućnim pritvorom, te rekao da ga veoma zanima da sazna kako je doneta odluka da ta mera bude doneta.

Kurti je izrazio neslaganje sa takvom odlukom Osnovnog suda u Prištini, rekavši da ga veoma zanima ko je tužilac koji je tražio izmenu mere pritvora u kućni pritvor i ko je sudija koji je to odobrio s obzirom da je Dejan Pantić optužen za terorizam.

„Ne znam za sudski spor optuženog jer nije mogao da bude poslat u zvanični zatvor. Ima status pritvorenika, ali je optužen za terorizam. Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem, mogao je da bude odveden u bolnicu, što je i razumljivo. Ali da li je to razumno? O tome odlučuje pravosuđe. Kada ste optuženi za terorizam i poslati u kućni pritvor, zanima me da saznam ko je tužilac koji je podneo ovakav zahtev i sud koji je doneo ovu odluku“, rekao je Kurti.

Osnovni sud u Prištini potvrdio je danas da je bivšem policajcu Dejanu Pantiću izmenjena mera bezbednosti i on je pušten u kućni pritvor.

Kurti je na današnjoj sednici Vlade rekao je da vreme koje je dato Kforu da ukloni barikade na severu Kosova polako ističe, prenosi Kosovo onlajn pisanje Reporteri.

Kurti je rekao da "kriminalci na severu pokušavaju da destabilizuju region i naruše teritorijalni integritet Kosova".

“Postavljanje barikada na putevima neće biti prihvaćeno. Kfor je tražio vremena da reaguje, ali to vreme ističe. Imamo saradnju i koordinaciju sa Kforom. Jedno je jasno, sloboda kretanja mora biti uspostavljena“, rekao je Kurti.

Kurti je takođe naglasio da je Kosovska policija sprovela 850 operacija protiv organizovanog kriminala i šverca i tom priliko je uhapšeno više od 3.000 ljudi, uništeno 69 kriminalnih grupa i zaplenjeno više od devet  tona opojnih supstanci", rekao je Kurti na današnjoj 116. sednici Vlade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike