Ana Brnabić mandatar nove Vlade

05.10.2020

17:51 >> 21:39

0

U Vladu Srbije je ušla kao nestranačka ličnost 2016. godine

Ana Brnabić mandatar nove Vlade
Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će u 20 časova saopštiti ime mandatara za sastav buduće Vlade Srbije, kao i kakvu politiku on kao predsednik očekuje da će vlada voditi.

Prema nezvaničnim saznanjima, mandat da sastavi novi kabinet pripašće aktuelnoj premijerki, Ani Brnabić (45).

Ona je na mestu predsednika vlade 29. juna 2017, a pre toga je bila ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije.

U Vladu Srbije je ušla kao nestranačka ličnost 2016. godine, a prva je žena na čelu Vlade Republike Srbije.

Završila je Petu beogradsku gimnaziju, posle čega odlazi na studije poslovne administracije na univerzitetu Nortvudu u Mičigenu, nakon čega stiče MBA diplomu iz marketinga na Hul univerzitetu u Engleskoj.

Krajem 2001. vraća se u Srbiju, gde je radila za različite američke konsultantske firme na projektima razvoja lokalne samouprave, a koje je finansirao USAID.

Član Srpske napredne stranke postala je početkom oktobra 2019. godine.

Član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je večeras da je jednoglasno prihvaćen predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Mali je posle sednice Predsedništva SNS rekao da je Vučić novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike