Simić: Otpor tiraniji jedini način da ostanemo na našim vekovnim ognjištima

22.12.2022

11:17

0

Autor: 24sedam

Simić navodi da "Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji jesu zabrinuti, i da nesumnjivo svaka izjava Aljbina Kurtija ili njegovog ministra policije ima odjeka na ovim prostorima"

Simić: Otpor tiraniji jedini način da ostanemo na našim vekovnim ognjištima
Igor Simić - Copyright Tanjug printscreen

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste izjavio je za Pink da mi do sada nismo bili u prilici da čujemo jasne izjave zapadnih međunarodnih predstavnika kada su Srbi bili maltretirani i zlostavljani od strane Prištine.

On je naveo da izjave pojedinih ambasadora i predstavnika međunarodne zajednice, koje smo poslednje čuli, ne iznenađuju Srbe na Kosovu.

"Ono što je vrlo važno reći jeste da ključ za rešenje situacije u kojoj se trenutno nalazimo jeste u Prištini, u rukama onih koji šalju do zuba naoružane specijalce na goloruk narod, preteći Srbima na barikadama, kako će ih silom ukloniti i kako će biti žrtava", kaže Simić i dodaje.

"Jednostavno trude se da na svaki mogući način, na terenu ili kroz izjave, stvore takvu situaciju i tenzije, kako bi opravdali svoje nasilne akcije protiv golorukog naroda, koji samo želi da u miru živi na svojim vekovnim ognjištima", rekao je Simić.

Simić navodi da "Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji jesu zabrinuti, i da nesumnjivo svaka izjava Aljbina Kurtija ili njegovog ministra policije ima odjeka na ovim prostorima".

"Iako se osećamo ugroženo, isto tako smo apsolutno odlučni, jer znamo da smo u pravu, znamo da je otpor tiraniji jedini način da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima. A i do sada smo pokazali da to radimo demokratski na miran način, pokušavajući da skrenemo pažnju međunarodne javnosti na zlostavljanje, na diktaturu, na represiju, institucionalno nasilje koje Priština vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Simić.

Podsetimo, danas se u Rudaru održava veliki protest Srba, kao reakcija na sve pretnje Kurtija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike