Brnabić sa Fajon: Tradicionalno dobri odnosi sa Slovenijom

20.12.2022

19:10

0

Kada su u pitanju evropske integracije, premijerka Brnabić je naglasila da Srbija izuzetno ceni stav Slovenije, koja zagovara agendu proširenja Evropske unije

Brnabić sa Fajon: Tradicionalno dobri odnosi sa Slovenijom
Ana Brnabić sa Tanjom Fajon - Copyright Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon, da su politički dijalog i bilateralna saradnja dve države tradicionalno dobri i da postoji stalna težnja obe strane za unapređenjem postojećih odnosa.


Kada su u pitanju evropske integracije, premijerka Brnabić je naglasila da Srbija izuzetno ceni stav Slovenije, koja zagovara agendu proširenja Evropske unije, pre svega na region Zapadnog Balkana, i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju ova zemlja pruža Srbiji na evropskom putu.

Srbija će, kako je istakla premijerka, nastaviti reforme u oblasti vladavine prava, koje su važne za našu državu i građane i dalji privredni razvoj, saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Brnabić je ocenila da je Slovenija značajan investitor na srpskom tržištu, dodajući da kompanije iz ove zemlje zapošljavaju veliki broj ljudi u Srbiji, i naglasila da očekuje da će taj broj u budućnosti nastaviti da raste. 
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ
 


Šefica slovenačke diplomatije istakla je da je rast investicija pozitivno ocenjen i da Slovenija nastoji da privuče više srpskih kompanija na svoje tržište. 

Ona je navela da je Slovenija zainteresovana i za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja, koji bi umnogome olakšao saradnju dve države.

Kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji, Fajon je navela da je Slovenija saglasna sa neophodnošću potpune implementacije Briselskog sporazuma i da podržava nastavak dijaloga pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike