Vučević posle sastanka u Gracu: Srpska delegacija je čvrsto branila pozicije naše države

01.12.2022

18:15

0

Osim ministra Vučevića na sastanku su učestvovali ministri odbrane Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore

Vučević posle sastanka u Gracu: Srpska delegacija je čvrsto branila pozicije naše države
Vučević u poseti Austriji - Copyright Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević učestvovao je danas na godišnjem sastanku ministara Grac formata u Kremsu u Austriji koji je organizovan u okviru dvodnevnog sastanka ministara odbrane Centralnoevropske odbrambene saradnje i država Zapadnog Balkana.

- Delegacija Ministarstva odbrane i danas je principijelno i diplomatski zastupala pozicije Republike Srbije ne odstupajući ni za milimetar od državnih i nacionalnih interesa.

Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA
Miloš Vučević

Sumiralo se sve ono što je urađeno između dve godišnje konferencije, zajednički plan aktivnosti koji je realizovan u ni malo jednostavnim okolnostima. Između dve godišnje ministarske konferencije došlo je do, gotovo, svetskog rata i situacija je daleko komplikovanija. Prezentovali smo ono što je Republika Srbija, Ministarstvo odbrane uradilo i što radi zajedno sa svim partnerima na različitim poljima i, rekao bih, da smo dobro ocenjeni kao iskreni partner koji je pokazao odgovornost po svim pitanjima.

Nismo odstupili ni za milimetar, a nismo nikoga uvredili. Na miran, principijelan, diplomatski način smo branili, čuvali i predstavili naše državne i nacionalne interese. Naravno, spremni da nastavimo da sarađujemo sa svim zemljama u Grac formatu i u narednom periodu - naglasio je Vučević.

Osim ministra Vučevića na sastanku su učestvovali ministri odbrane Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Vučević je podsetio da je današnji dan u Kremsu bio prilika i za važne susrete sa ministrima odbrane Austrije i Slovenije i dodao da će sutra imati priliku da razgovara i sa mađarskim kolegom.

Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA
Miloš Vučević

- Verujem da će država Srbija biti dobar partner svima, ali i da će svi poštovati i priznavati Srbiju - zaključio je Vučević.

Vučević i sutra boravi u Austriji na poziv savezne ministarke odbrane Klaudije Taner i učestvuje na sastanku ministara odbrane Centralnoevropske odbrambene saradnje i zemalja Zapadnog Balkana u Kremsu. Članice Centralnoevropske odbrambene saradnje CEDC su Austrija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Slovačka i Slovenija, dok Poljska ima status posmatrača.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike