Proširen kapacitet AP Merdare: Srpsko osoblje počelo da radi u novom objektu

13.10.2020

17:25 >> 19:13

0

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je danas da je od 7. oktobra proširen kapacitet administrativnog prelaza Merdare između centralne Srbije i Kosova i

Proširen kapacitet AP Merdare: Srpsko osoblje počelo da radi u novom objektu
Copyright Printscreen/Youtube, Gazeta Observer

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je danas da je od 7. oktobra proširen kapacitet administrativnog prelaza Merdare između centralne Srbije i Kosova i Metohije, kao i da je srpsko osoblje počelo da radi u novom objektu koji je ranije izgrađen sredstvima Evropske unije.

Kako se navodi, to je učinjeno na osnovu dogovora iz Vašingtona, postignutog na inicijativu predsednika SAD Donalda Trampa,

“Srbija snažno podržava ubrzani protok ljudi, robe, kapitala i usluga i nadamo se da će u skoroj budućnosti biti preduzeti i dodatni koraci da se ostvari ovaj cilj, i to u sklopu mini-šengen inicijative koja region treba da učini boljim mestom za život i poslovanje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da to ostaje zajednički prioritet Vlade Srbije i Vlade SAD.

Godfri:Odlična vest što je Merdare osposobljeno

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da je odlična vest što je proširen kapacitet administrativnog prelaza Merdare i da će time što je osoblje iz Srbije počelo sa radom u novom objektu pomoći povećanju trgovine i prometa.

On je na svom Tviteru napisao da je to važan korak ka prosperitetu i stabilnosti.

“Sjajna vest! Osposobljavanjem Merdara, Srbija će pomoći u razvoju regionalne trgovine, koja je u srcu potpisanih sporazuma od 4. septembra. Ovo je važan korak napred za prosperitet i stabilnost”, napisao je Godfri.

Grenel o proširivanju kapaciteta Merdare:Krupan korak

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je danas kao krupan korak to što proširen kapacitet administrativnog prelaza Merdare između centralne Srbije i Kosova i Metohije, i da je srpsko osoblje počelo da radi u novom objektu.

On je na svom Tviteru tako reagovao na objavu američkog ambasadora Entonija Godfrija o proširivanju kapaciteta prelaza Merdare.

“Zahvaljujući Donaldu Trampu, Srbija je administrativni prelaz Merdare učinila operativnim”, napisao je Grenel na Tviteru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike