Dodik: Predsedništvo BiH neće priznati nezavisnost Kosova

15.10.2020

14:55 >> 17:47

0

Predsedništvo BiH na današnjoj sednici nije priznalo samoproglašeno Kosovo.

Dodik: Predsedništvo BiH neće priznati nezavisnost Kosova
Copyright Printscreen/Youtube, FACE HD TV

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Predsedništvo BiH danas odlučilo da ne prizna nezavisnost Kosova.

Članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, zajedno sa srpskim članom Predsedništva Miloradom Dodikom glasali su protiv priznanja samoproglašenog Kosova, prenosi Srna.

– Formalmo-pravno BiH je danas donela zvaničnu odluku o nepriznavanju Kosova i to je jako značajno – rekao je Dodik.

Komšić je ranije tražio da se ova tačka uvrsti na dnevni red, obrazloživši je potrebom da treba poštovati volju Albanaca na Kosovu, kao i da je, kako je rekao, nezavisnost samoproglašenog Kosova faktičko stanje.

Dodik je 17. septembra na sednici Predsedništva glasao protiv priznanja samoproglašenog Kosova, te najavio da će na tom pitanju pokrenuti zaštitu vitalnog nacionalnog intresa, o čemu je odlučivala Narodna skupština Republike Srpske koja je potvrdila da nema priznanja samoproglašenog Kosmeta.

Komšićevi tvrde da nema nikakve odluke o tzv. Kosovu

Iz Kabineta Željka Komšića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima, tvrde da nema nikakve odluke o nepriznavanju kosovske nezavisnosti od strane BiH.

“Nema nikakve odluke. Ako ima, neka je Dodik pokaže. Neće je pokazati, jer je nema”, rekli su iz Kabineta za sarađevsku N1 tv.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike