Nema četvrtog glasanja na Šipurskim livadama u Šapcu, potvrđena pobeda SNS

16.10.2020

17:27 >> 08:14

0

UpravniI sud Srbije usvojio je rešenje Gradske izborne komisije u Šapcu kojim je poništena odluka o raspuštanju biračkog odbora u Šipurskim livadama

Nema četvrtog glasanja na Šipurskim livadama u Šapcu, potvrđena pobeda SNS
Copyright Printscreen/YouTube/RTS

Upravni sud Srbije usvojio je rešenje Gradske izborne komisije u Šapcu kojim je poništena odluka o raspuštanju biračkog odbora u Šipurskim livadama. Konkretno, to znači da na tom biralištu neće biti novog, četvrtog glasanja na lokalnim izborima u Šapcu.

Na odluku GIK, žalbu su uputili predstavnici ZZS Nebojše Zelenovića, navodeći da je nezakonita jer organ, odnosno Komisija koja je u konkretnom slučaju postupala, navodno nije bio sastavljen na propisan način.

Inače, 10 članova GIK u stalnom i proširenom sastavu i sekretar (svi predstavnici ZZS) su 7. oktobra podneli ostavke. Ali na novoj sednici, u prisustvu preostalih 11 članova, poništena je prethodna odluka i doneta nova – da se izbori u Šipurskim livadama neće ponavljati.

Upravnom sudu su, kako saznajemo, predstavnici ZZS u međuvremenu uputili još tri žalbe – još jednu na regularnost odluke GIK o Šipurskim livadama i na izborni proces u Drenovcu i u Ševaricama.

U Šapcu se očekuje da maratonski izbori budu okončani ovih dana. Nova skupština grada mogla bi biti održana do kraja ovog meseca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike