Ana Brnabić: Ministri koji sada ulaze u Vladu Srbije suočiće se sa ozbiljnim izazovima

19.10.2020

19:45 >> 06:12

0

Ona je istakla da će najverovatnije biti oko 50 posto žena i dva nova ministarstva u  novoj Vladi

Ana Brnabić: Ministri koji sada ulaze u Vladu Srbije suočiće se sa ozbiljnim izazovima
Copyright Ana Brnabić Profimedia

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić sastav buduće vlade izneće na sednici predsedništva Srpske napredne stranke u utorak, posle čega će poslati predlog Narodnoj skupštini.

Ističe da će u novoj Vladi biti sjajna energija. Ona je, gostujući na televiziji Pink,  potvrdila da će u Vladi biti oko 50 odsto žena, kao i dva nova ministarstva.

– Očekujem jako dobru Vladu, koja će imati fantastične ljude. U ekspozeu će se naći stvari koje će jasno odrediti stvari koje želimo da uradimo do 2025. godine – rekla je Brnabić.

Pink printscreen

Ministri koji sada ulaze u Vladu suočiće se sa ozbiljnim izazovima u svojim resorima, jer dolaze u vreme kada je Srbija sada zemlja sa najbrže rastućom ekonomijom u celoj Evvropi, te su i izazovi mnogo veći i svi ćemo morati da nastavimo putem koji smo krenuli.

Naglasila je  da će ovo biti Vlada kontinuiteta, koja će raditi u istom timu zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, što je, kako dodaje, pomoglo da se razvija država još brže i bolje.

Brnabić je rekla da će se otvoriti nikada ozbiljnija borba protiv organizovanog kriminala, i dodala da će građani moći da vide ozbiljne izmene u tom smislu.

Mandatarka je rekla da je na mnoge ministre ponosna, i dodala da su mnogi uradili odličan posao.

Ona je kazala da je tačno da su neki ministri išli u strane ambasade da bi tako lobirali sami za sebe, napominjući da je to najgore što su mogli da urade za sebe te da je to najgora moguća preporuka za njih same.

Kreće najozbiljnija borba protiv organizovanog kriminala

Kada je reč o tome da se komentariše da se Vlada Srbije dugo formira, ovoliko poverenje koje nam je ukazano je velika odgovornost, ocenila je Brnabić.

-Mi moramo mnogo više da damo u budućem mandatu nego u prethodnom da bismo to poverenje opravdali. Jedna od največih snaga Srbije je to što smo mi jedan tim sa predsednikom Republike i to nam je pomoglo da se razvijamo brže od bilo koga u Evropi i to ćemo čuvati po cenu svega i ja ću kao mandatarka to reći, rekla je Brnabić.

Ona je najavila nikad ozbiljniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

-Građani će videti ozbiljne promene i niko neće biti zaštićen, poručila je premijerka.

Kada je reč o spekulacijama o pritiscima ruske federacije u vezi sa potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu, premijerka je apsolutno odbacila to potvrđujući da Ruska Federacija poštuje našu politiku u svakom strenutku.

-Prisustvovala sam sastancima kada je Putin bio u Beogradu na sastancima i mnogo sam naučila i mogu reći samo reči hvale za naše ruske prijatelje, rekla je Brnabić.

Kada je reč o strategiji za borbu protiv koronavirusa i hoće li biti novog zatvaranja, mandatarka Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da se za sada ne planira nikakvo zatvaranje i zabrana kretanja.

-Ako ne budemo disciplinovani, jako brzo možemo da dođemo u problem. Kao predsednik Kriznog štaba, mogu da kažem da se porast broja obolelih ne zaustavlja tako lako, ali verujem da ćemo nekako prevazići taj treći talas. Važno je zaštiti zdravstveni sistem. Iza naših lekara i medicinskih radnika je jedna veoma teška godina. Problem je što drugi bolesnici već dugo ne mogu da budu zbrinuti, ako bi sve bolnice bile kovid bolnice. Zato otvaramo Arenu, ne zato što su nam bolnice pune, već da rasteretimo ostale zdravstvene ustanove, objasnila je premijerka.

Ona je navela da se naplaćuju kazne, oni koji ne poštuju mere budu sankcionisani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike