Srbija danas saznaje ko će ući u Nemanjinu 11, posle sastanka sa Vučićem jedna stvar je izvesna

20.10.2020

12:12 >> 15:10

0

Obraćanje predsednika Srbije zakazano je u 18 časova, kada će izneti stav stranke i njenog rukovodstva o predlogu mandatarke Ane Brnabić za sastav nove vlad

Srbija danas saznaje ko će ući u Nemanjinu 11, posle sastanka sa Vučićem jedna stvar je izvesna
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Javnost u Srbiji danas će nakon sednice predsedništva Srpske napredne stranke saznati ko će sve ući u Nemanjinu 11.

Obraćanje predsednika Srbije zakazano je u 18 časova, kada će izneti stav stranke i njenog rukovodstva o predlogu mandatarke Ane Brnabić za sastav nove vlade. Kako se nezvanično saznaje, predsednik Vučić govoriće o borbi protiv organizovanog kriminala i mafije, koju je u ponedeljak najavio kao jedan od prioriteta države na unutrašnjem planu, u narednom periodu.

Premijerka se danas u okviru konsultacija sastala sa predstavnicima SPS-JS i SPAS, Ivicom Dačićem, Draganom Markovićem i Aleksandrom Šapićem.

FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC

Iako se još ništa pouzdano ne zna, može se pretpostaviti da će u budućem kabinetu premijerke Ane Brnabić biti predstavnici SPS-a.

Dačić se, po završetku sastanka, nije obratio medijima.

Nakon susreta sa liderom SPS Ivicom Dačićem, na Instagram profilu predsednik Srbije je objavio da su “Prijateljstva u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije”. Da li to znači da će Ivica Dačić ostati u Vladi, ostaje da se vidi danas posle 18 sati.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Na pitanje novinara da li će biti u vladi, Šapić je posle sastanka kod premijerke odgovorio:

– Ja to sada ne mogu da vam kažem, bilo bi nefer zato što je večeras sednica Predsedništva SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu, rekao je Šapić.

On je dodao da su razgovori koje je imao sa Brnabić u skladu sa razgovorima koje je vodio sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Srbije je na svom instagram profilu objavio fotografiju sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

– Ovako izgleda kada dvojac iz Novog Beograda pređe reku i napravi radni ručak u kineskom restoranu. Verujem da bliskom saradnjom u budućnosti možemo mnogo dobrog da donesemo Srbiji, napisao je Vučić.

INSTAGRAM “BUDUCNOSTSRBIJEAV”,

Buduća premijerka je najavila da će polovinu vlade činiti žene. Tokom prethodnih meseci u javnosti se spekulisalo da bi to mogle da budu Darija Kisić Tepavčević, Irena Vujović, Marija Obradović, Suzana Grubješić…

Funkcionerka SNS Marija Obradović, mogla bi prema nezvaničnim izvorima u medijima, da preuzme novi resor za brigu o porodici, dok je Irena Vujović viđena za naslednika Gorana Trivana. Na čelu Ministarstva kulture, mogle bi da budu Maja Gojković, Jelena Trivan ili Aja Jung. Suzana Grubješić mogla bi da zameni Jadranku Joksimović. Darija Kisić Tepavčević takođe je prema nezvaničnim saznanjima viđena u Nemanjinoj.

Marija Obradović,  Youtube/RTS

Ostaje da se vidi da li će Zorana Mihajlović, dosadašnja potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ponovo da preuzme resor energetike ili će odustati od ministarske fotelje.

Mandate bi gotovo sigurno trebalo da nastave ministar finansija Siniša Mali i poljoprivrede Branislav Nedimović.

Pa, ostaje samo da sačekamo do 18 sati.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike