Danas, ipak, neće biti reči o mandataru! Vučević - sednica će biti održana narednih dana

23.08.2022

07:10

0

Govoreći o obavljanju funkcije gradonačelnika, on je naveo da je ponosan učinjenim, ali je dodao da sebi zamera neke stvari za koje misli da je mogao bolje da uradi

Danas, ipak, neće biti reči o mandataru! Vučević - sednica će biti održana narednih dana
miloš vučević (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva SNS Miloš Vučević rekao je danas neće biti sednica te stranke na kojo će biti reči o mandataru nove vlade.

- Danas je neće biti, ali će biti održana narednih dana - kazao je Vučević za TV Prva.

On je objasnio da na toj sednici neće biti samo razgovora o Vladi, već da će se na Predsedništvu SNS raspravljati o svim gorućim pitanjima države.

On je istakao da postoji opcija da koaliciona vlada predloži premijera, i da taj predlog vladajuća stranka to i prihvati.

- Vlada će biti manjinski inkluzivna, odnosno da će manjinske stranke participiraju u vlasti, da pokažemo da je Srbija otvorena država za njene građane… I da vidimo da li ćemo da uspostavimo saradnju sa SPS I JS - rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je na pitanje da li je spreman da bude premijer, rekao da kakva god odluka SNS-a bude, on kaže da ne postoji kampanja u okviru SNS i dodaje da su premijerka Ana Brnabić i on prijatelji.

- Većina misli da to mi kažemo reda radi… Kakva god bude odluka, mi ćemo svi da radimo zajedno. Ana Brnabić je veoma dobro radila posao I to nije lako… Ona je žena koja nije došla iz sveta politike, ali se dobro snašla. Ako Ana dobije mandat, ja sam spreman da radim u najboljem interesu Srbije. Moja politika je jasna - Srbija je iznad svega - naveo je Vučević.

Govoreći o obavljanju funkcije gradonačelnika, on je naveo da je ponosan učinjenim, ali je dodao da sebi zamera neke stvari za koje misli da je mogao bolje da uradi.

- Znam da sam ponosan i zadovoljan što sam 10 godina bio gradonačelnik… Borio sam se za Novi Sad, kao i za Srbiju i mirno spavam. Da li je vreme za neku novu stranicu u politici? Bože moj, videćemo. Ne bežim od drugih odgovornosti. Ako ostanem na ovo funkciji, da li ću da budem razočaran? Ne funkcionišem tako - objasnio je Vučević.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, on je naveo da se u Briselu prošle nedelje nije ništa dobro rešavalo, odnosno da ništa nije rešeno što se tiče registarskih tablica i dokumenata.

Vučević je naveo da je prištinska strana predvođena Aljbinom Kurtijem dodatno ukomplikovala složenu situaciju.

- Dokle god Srbija ne kaže da se odriče teritorije, a nadam se da se nikada neće odreći dela svoje teritorije, ne može Kosovo to da dobije - objasnio je on.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike