Vučić: Nedelja je počela sa mnogo teškoća i izazova, a završila se sećanjem na stradale u "Oluji" - nijedna žrtva neće biti zaboravljena

06.08.2022

09:10

0

Predsednik se oglasio na svom Instagram nalogu

Vučić: Nedelja je počela sa mnogo teškoća i izazova, a završila se sećanjem na stradale u "Oluji" - nijedna žrtva neće biti zaboravljena
aleksandar vučić (1) - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je na svom Instagram nalogu retrospektivu radne nedelje za nama, ističući da je bila veoma teška i puna izazova na koje je Srbija odgovorila mirom i stabilnošću.

- Ova radna nedelja počela je teško i u znaku još jedne provokacije privremenih institucija u Prištini. Tim povodom sam se obratio javnosti, kako bih građanima Srbije predočio situaciju i poziciju naše zemlje. Održan je i sastanak u generalštabu Vojske Srbije, na kojem sam detaljno informisan o razvoju stanja na terenu, kao i o potencijalnim opasnostima i rizicima po naš narod na Kosovu i Metohiji.

 

 


Na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom, razmenio sam mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu sa posebnim akcentom na događaje na Kosovu i Metohiji, dok sam sa ambasadorom Države Katar, Farisom Rumijem Al Naimijem, razgovarao o načinima za unapređenje saradnje između naših zemalja, za koje postoji veliki obostrani interes.

U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, dogovorio sam se da nastavimo direktnu komunikaciju u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i bezbednosti srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Radna nedelja, koja je počela sa mnogo teškoća i izazova, završena je obeležavanjem Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", na kojem smo ponovili apel za mir, ali i obećanje da nijedna nevina srpska žrtva neće biti zaboravljena - istakao je Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike