Novinar Ratko Dmitrović novi ministar

22.10.2020

11:45 >> 14:57

0

Resor kojim će se baviti biće jedan od dva nova u kabinetu Ane Brnabić, za brigu o porodici, deci i demografiji

Novinar Ratko Dmitrović novi ministar
Copyright Printscreen/Youtube

Novinar Ratko Dmitović biće novi ministar u Vladi Srbije. Na ovu funkciju kandidovaće ga Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, a resor kojim će se baviti biće jedan od dva nova u kabinetu Ane Brnabić, za brigu o porodici, deci i demografiji.

Lider SPAS-a ranije danas istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao da bi njegova stranka mogla da doprinese izazovima pred kojima će se nova vlada naći i da mu je, i pored toga što “ništa nije tražio”, Vučić ponudio jedno ministarsko mesto u novoj Vladi Srbije.

– SNS-u nije bio potreban niko drugi da formira vladu, ali su očigledno prepoznali nešto kod nas, i mi stojimo sa svim našim kadrovima na raspolaganju – rekao je Šapić.

On je potom objasnio njegovu argumentaciju zašto je saglasan sa tim da postoji koncentraciona vlada u ovom trenutku.

– Odluku nisam doneo ja, ali podržavam je zato što smatram da je logična. Kada imate ovako nestabilnu situaciju na svetskom nivou, ni ubuduće neće biti lako svim svetskim liderima. Tako da je normalno da napravite jedinstvo – rekao je Šapić.

Odgovor na pitanje ko će biti novi ministri, građani Srbije dobiće u nedelju, nakon sednice Predsedništva SNS-a, kada bi trebalo da bude objavljen kompletan spisak imena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike