Došla iz Beograda da govori Novosađanima šta je dobro za njih: Građani Srpske Atine pokazali da su za izgradnju, a ne rušenje svog grada

28.07.2022

19:27

0

Autor: 24sedam

Kako levo-liberalne organizacije iz Novog Sada nisu bile sposobne da okupe više od 20-ak ljudi, u pomoć su im priskočili istomišljenici iz Beograda

Došla iz Beograda da govori Novosađanima šta je dobro za njih: Građani Srpske Atine pokazali da su za izgradnju, a ne rušenje svog grada
Biljana Đorđević - Copyright M.K./ATAImages

Ekstremstičke grupe na čelu sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Borislavom Novakovićem – Borom Soluncem, koji je za vreme svog mandata opljačkao gradski budžet, okupile su se večeras na ulicama Srpske Atine. 

Kako levo-liberalne organizacije iz Novog Sada nisu bile sposobne da okupe više od 20-ak ljudi, u pomoć su im priskočili istomišljenici iz Beograda. Tako se došlo do paradoksalne situacije u kojoj opozicija protest pokušava da predstavi kao “pobunu građana Novog Sada” iako je većina od nekoliko desetina okupljenih došla iz Beograda.

24sedam/D.A.
 

Među njima je bila i  Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd koja je kazala da su ona i njeni istomišljenici krenuli na protest kako bi se “borili protiv nasilja i urbanističkog plana, ali prvenstveno nasilja nad građanima Novog Sada”.

- Mi smo dobili Beograd na vodi i znamo kako je. To u ovom gradu nećemo dopustiti - rekla je Đorđevićeva.

24sedam/D. A.
 

Ipak, danas je za nju usledio hladan tuš. Naime, na skupu u Novom Sadu koji je ubrzo prerastao u vandalizam i uništavanje grada, okupilo se tek nekoliko desetina opozicionih ekstremista – od čega najviše onih iz Beograda. Time su građani Srpske Atine jasno pokazali da podržavaju izgradnju, a ne rušenje svog grada

24sedam
 

Dakle, iako Biljana Đorđević i ostali puleni Bore Solunca tvrde da se Novosađani ne slažu sa Gradskim urbanistićkim planom današnji dan je pokazao upravo suprotno. Zato je opozicija morala da dovozi društveni talog iz Beograda koji je svoj bes usmerio prema onome što najviše mrzi – srpskoj zastavi.

S druge strane, Đorđevićeva i ostali “borci protiv Beograda na vodi” i dalje otvoreno ne govore koja je to njihova zamisao za uređenje područja na kojem su sada velelepni objekti i budući simboli srpske prestonice. Njihova borba se i dalje svodi na protivljenje izgradnji bilo kakvih novih zgrada i modernizacije, a sada su pokušali da je iz Beograda prošire i na Novi Sad.

Ipak, građani Novog Sada su danas pokazali šta misle, a opozicija na čelu sa Borom Soluncem čiji sin toliko voli svoj grad da pijan lupa izloge po njemu, doživeli su još jedan poraz u nizu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike