"Oj Kosovo, Kosovo" na otvaranju srpskog konzulata u Poljskoj: Varšavski hor pevao stare srpske tradicionalne pesme (VIDEO)

19.07.2022

09:55

0

Svečanosti, koja je nedavno održana, prisustvovao je ambasador Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić

"Oj Kosovo, Kosovo" na otvaranju srpskog konzulata u Poljskoj: Varšavski hor pevao stare srpske tradicionalne pesme (VIDEO)
Hor Varšava ambasada youtube kosovo onlajn 2 - Copyright Youtube Kosovo onlajn printscreen

Hor “Varslavi” Muzičke akademije iz Varšave uveličao je svečano otvaranje Konzulata Republike Srbije u Poljskoj, u gradu Bjalistok, i to izvođenjem starih srpskih tradicionalnih i duhovnih pesama, među kojima i nekoliko sa prostora Kosova i Metohije poput “Ječam žela Kosovka devojka” i “Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena”.

Svečanosti, koja je nedavno održana, prisustvovali su ambasador Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić, počasni konzul Jaroslav Antihovič, pomoćnik ministra za konzularne poslove Vera Vukićević, a ispred Ministarstva spoljnih poslova Poljske H. Litvin, direktor Odeljenja za evropsku politiku.

Svečanost povodom otvaranja Konzulata Srbije održana je u Palati Branicki u Bjalistoku, a među čak 500 okupljenih gostiju bio je i poslanik u poljskom parlamentu, i njegov sin koji je Bogoslovski fakultet završio u Beogradu.

Prisustvovali su i brojni predstavnici lokalne samouprave, predsednik Podlaskog regiona vojvoda B. Pažkovski, kao i zamenik gradonačelnika Bjalistoka A. Musiuk. Ispred Srpske pravoslavne crkve prisustvovao je starešina Saborne Crkve iz Beograda protojerejstavrofor Petar Lukić, a ispred Poljske pravoslavne crkve arhiepiskop Bjalistoka i Gdanjska vladika Jakub. Na svečanosti su bili prisutni počasni konzuli jedanaest zemalja koje imaju svoje predstavništvo u Bjalistoku, kao i brojni ugledni gosti iz privrednog i kulturnog života grada Bjalistoka i Podlaskog regiona.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike