Džonson čestitao Vučiću novi predsednički mandat: Dragi Aleksandre...

08.06.2022

07:49

0

Danas, više nego ikada pre, moramo kao partneri zajedno da radimo na neodložnim izazovima, uključujući regionalnu bezbednost, stabilnost i energetsku tranziciju, napisao je

Džonson čestitao Vučiću novi predsednički mandat: Dragi Aleksandre...
Tan2022-6-6_12853944_4 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Borisa Džonsona povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije. U čestitki se kaže:


"Dragi Aleksandre, upućujem Vam tople lične čestitke povodom stupanja na funkciju predsednika Republike Srbije u još jednom mandatu.

Danas, više nego ikada pre, moramo kao partneri zajedno da radimo na neodložnim izazovima, uključujući regionalnu bezbednost, stabilnost i energetsku tranziciju.

Radujem se bliskoj saradnji sa Vama, imajući u vidu da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava budući napredak i razvoj Vaše zemlje, uključujući jačanje demokratije i vladavine prava, borbu protiv korupcije i izgradnju jakih i nezavisnih institucija, što je sve od vitalnog značaja za budućnost Srbije.

Invazija Rusije na Ukrajinu još više je pojačala hitnost rešavanja nekih od ovih izazova.

Još jednom Vam čestitam i nadam se da ćemo uskoro ponovo razgovarati o ovim važnim pitanjima i našim uspešnim bilateralnim odnosima", navodi se u čestitki Vučiću britanskog premijera Džonsona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike