Milan Radojević kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice

31.10.2020

14:00 >> 16:52

0

Vanredni izbori su raspisani nakon što je Goran Rakić prešao na funkciju u kosovskoj vladi

Milan Radojević kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice
Copyright Milan Radojević, Youtube printscreen

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice na vanrednim izborima, raspisanim nakon što je Goran Rakić prešao na funkciju u kosovskoj vladi je Milan Radojević, rečeno je Tanjugu u Centralnoj izbornoj komisiji.

Radojević, kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice, akutelni je zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova.

-Kancelarija za registraciju političkiih partija i potvrđivanje oko 11.30 primila je prijavu za potvrđivanje poltičkog subjekta i kandidata Srpske liste za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici. Kandidat je Milan Radojević, rekao je Rikalo za Tanjug.

Kancelarija će, kako je dodao, razmotriti prijavu i dostaviti CIK-u preporuke za potvrđivanje ili ne, u skladu sa operativnim planom.

Pročitajte i: Vesić: Povelja o bratimljenju Beograda i Kosovske Mitrovice za manje od mesec dana

Rok za predaju kanidata za gradonačelnika opštini Severna Mitrovica na vanrednim izborima ističe danas u 18h, rekao je Rikalo.

Kampanja za izbore zakazane za 29. novembar, počinje 12. novembra a završava se 27. novembra, podsetio je član CIK.

Prema rečima Rikala, vazni datumi za održavanje izbora u Severnoj Mitrovici su i 2. novembar kada ističe rok za potvrđivanje kandata za predsednika opštine, i 4. novembar – poslednji datum za odustajanje od ucešća na izborima.

Akreditacija posmatrača traje od 27. oktobra do 21 novembra, dok će birački spiskovi biti usvojeni 12 novmebra.

Kosovski predsednik Hašim Tači, raspisao je 20. oktobra vanredne izbore za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.

Severna Mitrovica ostala je bez predsednika nakon što je Goran Rakić iz Srpske liste postao zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave u vladi Abdulaha Hotija.

Pročitajte i: Bocan-Harčenko: Do dogovora Beograda i Prištine uz poštovanje međunarodnog prava i kosovskih Srba

Vršilac dužnosti predsednika opštine od sredine juna je Aleksandar Spirić.

Iz istog razloga i Podujevo ide na izbore, jer je Agim Veljiu iz redova Demokratskog saveza Kosova podneo ostavku na to mesto u februaru kako bi preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike