Povodom napada na srpsku porodicu u Gračanici oglasila se i Kancelarija za KiM: Direktno im je ugrožena egzistencija

08.05.2022

14:22

0

Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari

Povodom napada na srpsku porodicu u Gračanici oglasila se i Kancelarija za KiM: Direktno im je ugrožena egzistencija
Printscreen/YouTube/Kosovoonline

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas obijanje i pljačkanje kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice, uz upozorenje da je ovoj porodici direktno ugrožena egzistencija.

Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 

"Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu,navodi se i ukazuje da će Kancelarija nastaviti i dalje da insistiramo da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

Ističu da Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a Srbi na KiM odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda.

"To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije, jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Tanjug

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti