SAD će nastaviti da snažno podržavaju Srbiju u daljem ekonomskom razvoju

04.11.2020

13:42 >> 13:00

0

Mihajlović je izrazila zahvalnost američkom ambasadoru na podršci i pomoći u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata

SAD će nastaviti da snažno podržavaju Srbiju u daljem ekonomskom razvoju
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Uspešnu i dobru saradnju koju su razvili u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nastaviće i kroz oblast rudarstva i energetike, poručili su potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Mihajlović je izrazila zahvalnost američkom ambasadoru na podršci i pomoći u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, dodavši da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj saradnje sa američkim kompanijama i u energetskom sektoru.

Ovo nije samo pitanje gasovoda i diversifikacije, već i obnovljivih izvora energije i zelenih tehnologija. Vašingtonski sporazum i saradnja na jezeru Gazivode za nas su veoma značajni, da pokrenemo zajedničke projekte i osiguramo snabdevanje, rekla je ona.

Godfri je istakao da će SAD nastaviti da snažno podržavaju Srbiju u daljem ekonomskom razvoju.

Najbrži način ekonomskog rasta moguć je kroz izgradnju različitih izvora energije, posebno gasa. Sporazum iz Vašingtona je i za nas veoma značajan jer pokazuje našu jaku posvećenost unapređenju i normalizaciji odnosa. Biće izazova, ali tu smo da pomognemo, poručio je on.

srbija.gov.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike