Pet pravila koja se moraju poštovati na biračkim mestima: Ukoliko još niste obavili svoju građansku dužnost ovo morate da znate!

03.04.2022

16:01

0

Nadležni su odlučili da glasače podsete na sve neophodne mere

Pet pravila koja se moraju poštovati na biračkim mestima: Ukoliko još niste obavili svoju građansku dužnost ovo morate da znate!
nis tanjug (4) - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

U Srbiji se održavaju predsednički, parlamenarni i lokalni izbori, a izlaznost je veća nego 2020. godine. Veća je i odnosu na 2018. i na 2016. godinu.

Iako je trenutno sve manji broj obolelih od koronavirusa, te se ne stvaraju velike gužve u kovid ambulantama, to ne znači da je moguće zaboraviti pravila ponašanja kada se stvori masa. Napominjemo korona nije nestala, na šta nas upozoravaju i domaći lekari, stoga je važno da i na dan izbora kada se stvaraju redovi povedemo računa o sebi i ljudima oko sebe.

Nadležni su odlučili da glasače podsete na sve mere neophodne da bismo ostali zdravi i posle izbora, pa se na izbornim mestima mogu videti i plakati, koji podsećaju na sve preventivne mere - distanca od najmanje jedan metar u odnosu na druge glasače, izbegavanje nepotrebnih kontakata, dezinfikovanje ruku pre i posle glasanja, pravilno korišćenje maske, bez zadržavanja na biračkom mestu.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Do 17 časova na birališta je u Srbiji izašlo ukupno 45,1 odsto birača. Oni su iskoristili svoje pravo glasa, a za sve koji nisu prethodno podsećanje na mere predostožnosti nije na odmet.

Da podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2022. godine registrovano ukupno 1,980,722 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 993 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo sedam pacijenata.

 

Testirano je 7,726 osoba.

Na respiratoru je 30 pacijenata. Ukupno je 670  hospitalizovanih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike