Dodik uputio pismo podrške Aleksandru Vučiću: "Tvoja posvećenost i ljubav za Srbiju i njen razvoj je ogromna"

31.03.2022

17:24

0

"Srpskoj je veoma važna podrška koju joj pruža Srbija i koju si ti na najbolji način pokazao"

Dodik uputio pismo podrške Aleksandru Vučiću: "Tvoja posvećenost i ljubav za Srbiju i njen razvoj je ogromna"
Tan2022-1-14_102124457_0 - Copyright Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik uputio je danas pismo predsedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću, u kojem mu se zahvalio kao predsedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se iz dana u dan živi bolje.


- Srbija pre 10 godina nije bila ni blizu takva. U svemu tome je nesumnjiva i ključna tvoja uloga, poručio je Dodik Vučiću.

Uz dužno poštovanje prema svima koji učestvuju na predstojećim izborima u Srbiji, naveo je Dodika, smatram da je od najvećeg značaja očuvati kontinuitet političke vlasti i političke stabilnosti, ali i nastaviti sa ubrzanim ekonomskim razvojem.

- Siguran sam da je to posebno značajno i usled ovih teških i turbulentnih događanja na svetskoj političkoj sceni kada je Srbija, kao i Republika Srpska, izložena brojnim pritiscima. To je i te kako bitno i za Republiku Srpsku, ali i za sve Srbe u našem regionu, istakao je Dodik.

Naglašava da ljubav naroda Republike Srpske prema Srbiji nije nikad bila upitna, ali da danas na Srbiju možemo biti i ponosni.

- Kada je reč o saradnji Srbije i Srpske, jasno je da je ta saradnja uvek postojala, ali da je tek tvojim dolaskom na vlast i tvojim odnosom prema Republici Srpskoj, nizom zajedničkih projekata realizovanih u Srpskoj, i konkretizovana kao nikada do sada, naveo je Dodik u pismu Vučiću.

- Srpskoj je veoma važna podrška koju joj pruža Srbija i koju si ti na najbolji način pokazao. Ta podrška je naš najveći oslonac. Takođe, od velikog značaja je i to što ljudi u Srpskoj osećaju sigurnost i stabilnost uz sigurnu i stabilnu Srbiju, kaže Dodik.
Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll
 

 


Republiku Srpsku i Srbiju, navodi, vežu čvrste bratske veze, saradnja, ali i konkretni projekti, čija se realizacija prati u kontinuitetu.

- Potpuno sam uveren da će sa tobom na čelu Srbije i u narednim godinama ta saradnja biti još jača i bolja s obzirom da su pred nama veliki zajednički projekti poput izgradnje auto-puta Vukosavlkje-Brčko-Bijeljina-Rača, zatim izgradnja aerodroma u Trebinju, Hidroelektrana ''Buk Bijela'' na rijeci Drini. Znam i da ovo neće biti jedini zajednički projekti i da se neće na ovome stati. Radićemo zajedno još mnogo godina i pokazati da je svako povezivanje, bilo ono infrastrukturno, energetsko, saobraćajno ili kulturno od velikog značaja za dalji razvoj i saradnju jednog naroda u dvije države, napisao je Dodik.

- Imao sam priliku da te upoznam i da vidim da je tvoja posvećenost i ljubav za Srbiju i njen razvoj ogromna. Zato je moja podrška tebi za izbore koji će biti održani u neđelju potpuno neupitna, a uveren sam da isto tako misle i građani Srbije, naveo je Dodik u pismu Vučiću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike