Bakljada za Vučića: Veličanstven doček u Novom Pazaru, predsednik poručio da je važno sačuvati zemlju u vihoru rata

20.03.2022

11:41 >> 12:18

0

Vučić je stigao ispred hale u Novom Pazaru gde će se održati predizborni skup, a dočekala ga je veličanstvena bakljada

Bakljada za Vučića: Veličanstven doček u Novom Pazaru, predsednik poručio da je važno sačuvati zemlju u vihoru rata
Tan2022-3-20_123146547_1 - Copyright TANJUG/ INFO SLUZBA SNS

U sportskoj hali "Pendik" u Novom Pazaru počeo je predizborni skup predsedničkog kandidata SNS, Aleksandra Vučića.

Okupljenima se, u prepunoj hali, prvi obratio lider SDPS Rasim Ljajić, a zatim i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić.

Vučića je ispred hale u Novom Pazaru, gde se održava predizborni skup, dočekala veličanstvena bakljada.

TANJUG/ INFO SLUZBA SNS
 

-  U moru obaveza i problema koje imamo ne mogu da se bavim izbornom kampanjom. Važno mi je da zemlju sačuvamo u ovom vihoru rata u Evropi i da imamo sve – kazao je Vučić na početku obraćanja građanima Novog Pazara.

Aleksandar Vučić je istakao da je u poslednjih deset godina dao sve od sebe, ne samo da čuva mir i stabilnost, već i da se čuvaju najbliži odnosi između Srba i Bošnjaka.

– U ovom delu Srbije sam bio više puta nego bilo koji predsednik od Drugog svetskog rata. Ja vas molim da sudite po delima, da vidite šta se promenilo, kakve su nam škole danas, da li se grade putevi, a spremni smo da uložimo desetine miliona evra za ono što ćete zvati Kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru i to kreće koliko sutra. To je nešto što menja život ovde, svakoj ženi, muškarcu, detetu, baki, deki, svakom čoveku. To su važne stvari. Sutra kreće obnova puta, bukvalno uvezujemo i gradimo sve. Projekat za brzu saobraćajnicu se privodi kraju – istakao je Vučić.

Vučić je napomenuo da nije došao u Novi Pazar zbog glasova već kako bi pomogao narodu.

– Ja vas volim jednako kao i sve druge građane Srbije i iskreno vas volim, a kolika je moja iskrenost merite po delima i po tome kad je bilo teško u Priboju ko je otišao i rekao da to više ne može da se toleriše. Iskrenost merite i po tome šta je sve urađeno i po tome što će biti urađeno. Merite iskrenost i po tome što ćemo jednu veliku fabriku, jednog velikog investitora dovesti u Novi Pazar – kazao je Vučić.

Dodao je da je u svih ovih deset godina dao sve od sebe da sačuva mir u regionu i to po svaku cenu.

Vučić je posebno naglasio da će se podjednako boriti za dobro svih građana Srbije, bez obrzira da li su Bošnjaci ili Srbi i bez obzira kako se zovu.

– Mislim da niko nije obišao toliko sela u okolini Sjenice, Novog Pazara, Tutina kao ja. Počeli smo da radimo puteve tamo gde ih nikad nije bilo. Počinje da se gradi vodovod i kanalizacija jer želim da deca mogu da planiraju svoju budućnost ovde. Napravićemo vam auto-put do Sarajeva da možete tamo lakše da odete. Ja nemam nikakav problem da kažem da sam zadovoljan kad su Bošnjaci odavde dobro povezani sa Bošnjacima iz Sarajeva. Sećate se bio sam jedanput u Pazaru i ljudi koje je Rasim doveo su mi tapšali i Erdogan je govorio i neki, koje su doveli neki drugi, su počeli da mi zvižde i ja sam rekao tad – nije problem što mi zviždite, ja ću da govorim i rekao sam tad da će sve da izgradi država i bio sam u pravu. I pitam vas danas da li je bilo tako. Ja imam Danila, Milicu i Vukana, oni imaju srpska imena, ali nikad nećete kod mene videti razliku, jednaku ću da volim i decu koja se zovu Mirsad, Nihad ili Emina,i nikad nećete kod mene videti razliku – istakao je Vučić.

Istakao je da se uvek trudio da razume sve razlike i da se trudio da čuje šta je to što Bošnjaci žele.

– Ja nisam došao da vas lažem, da vam lažno obećavam, da budem iskren toliko sam zabrinut za budućnost celog kontineta a na prvom mestu za našu budućnost, ali mogu da vam kažem da ćemo imati dovoljno hrane, nafte, gasa. Ono čime treba da se ponosite jeste što je ovde mnogo sigurnije nego u mnogim zemljama širom Evrope. Pozivam sve naše građane da se vrate, ovde će biti posla za njih – rekao je.

Nakon skupa u Novom Pazaru, Vučić će otići u Rašku, u kojoj će razgovarati sa građanima te srpske varošice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je prethodno Sjenicu gde je položio kamen temeljac za izgradnju nove škole. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike