Lajčak: Beograd i Priština blizu dogovora o nekim dokumentima

23.02.2022

13:53

0

Delegacije Beograda i Prištine juče su održale još jednu rundu razgovora na nivou glavnih pregovarača

Lajčak: Beograd i Priština blizu dogovora o nekim dokumentima
vucic_lajcak_eskobar_02022022_00004 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak objavio je da su delegacije Beograda i Prištine na jučerašnjem dijalogu došle blizu postizanja dogovora o pojedinim dokumentima.

Lajčak je informaciju o tome objavio na Tviteru.

 

 

"Nakon 11 sati intenzivnih pregovora juče smo došli blizu postizanja dogovora o nekim dokumentima. Kao i obično poslednji korak je najteži. Posao se nastavlja", napisao je Miroslav Lajčak.

Podsetimo, delegacije Beograda i Prištine juče su održale još jednu rundu razgovora na nivou glavnih pregovarača. Nakon celodnevnih bilateralnih konsultacija sa EU posrednicima, dve delegacije međutim nisu sele za isti sto, te nije održan trilateralni sastanak.

Glavni pregovarač Beograda Petar Petković izjavio je da se sa Lajčakom razgovaralo o formiranju Zajednice srpskih opština, energetici i rešavanju pitanja nestalih. On je izjavio posle razgovora sa Lajčakom, da bez formiranja Zajednice srpskih opština na KiM ne može da se krene napred.

- Završili smo još jednu rundu razgovora, 10 sati smo proveli u zgradi EU. Prvo i osnovno pitanje koje smo pokrenuli jeste formiranje ZSO. Devet godina je prošlo od Briselskog sporazuma i još čekamo formiranje, a moraju i sve ostale obaveze da se sprovedu u delo, rekao je Petković.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike