Vučić: Tačno je da sam odlazeći predsednik

22.02.2022

07:15

0

"Moj mandat traje do 2. marta i od tada sam samo u tehničkom mandatu dok novi predsednik ne preuzme dužnost" , kaže Vučić

Vučić: Tačno je da sam odlazeći predsednik
Aleksandar Vucic - Copyright Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da ga ne interesuje šta govori Zdravko Ponoš, ali, da je tačno to što ga je nazvao odlazećim predsednikom.


"Na njegove napade nemam komentar, a to da sam odlazeći predsednik to je tačno, ne znam što je njemu to bilo stalo da ponavlja toliko puta, kako ste mi vi rekli, da li je hteo da kaže da je on dolazeći..., ali biće onako kako narod kaže", rekao je Vučić u izjavi za Pink tv.

On je podsetio da je Boris Tadić, kada je podneo ostavku na predsedničku funkciju da bi predsednički i parlamentarni izbori bili održani istovremeno, insistirao na tome da se ne kaže da je podneo ostavku, već da je skratio mandat.

"Moj mandat traje do 2. marta i od tada sam samo u tehničkom mandatu dok novi predsednik ne preuzme dužnost", precizirao je Vučić, koji je danas doputovao u Monako, gde će sutra sastati sa princiom Albertom.

Ističe da ga svi ti napadi političkih oponenata ne zabrinjavaju, već ga zabrinjava to šta se zbiva u svetu i kako ćemo to da prevaziđemo.

Ljudi, kaže, znaju ko radi i ko gradi, a ko hoće nešto da izmešta spomenike i da ruši Beograd na vodi.

"To je moj odgovor njima. O sebi najbolje govore, a o meni šta god da govore siguran sam da će narod pravilno prosuditi", kaže predsednik.

Na konstataciju da je Ponoš već izabrao savetnike Sinišu Kovačevića i Srđana Dragojevića koji govori da se u Srebrenici dogodio genocid i da treba priznati kosovsku nezavisnost, Vučić ističe da je, kako kaže, "apsolutno protiv toga", ali da ne treba da "pravimo zatvore i logore za one koji misle drugačije".

Na pitanje šta je politika normalnosti, predsednika kaže da je to da Srbija napreduje ekonomski i da živi u miru da naše majke, sestre, bake, supruge, ćerke nemaju brigu o tome kako će njihova deca da završe, da li u ratovima ili...

O tome ko će šta da kaže, suviše je, ističe, iskusan da bi se sekirao zbog gluposti.



 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike