Načelnik opštine Lopare poručio Đilasu: Politika svađanja Srba iz Srbije i RS neće proći!

08.02.2022 | 10:46

Autor: 24sedam

Jadno je gospodo mobilisati birače u gradovima Srbije plašeći ih njihovom braćom iz Republike Srpske, poručio je Savić opoziciji iz Srbije

Copyright Facebook/DrRadoSavic Amir Hamzagic/ATAImages

Načelnik opštine Lopare, dr Rado Savić, reagovao je na sramnu kampanju koju vodi Dragan Đilas i deo opozicije u Srbiji protiv Srba iz Republike Srpske.

- Imam osećaj da pojedini političari iz opozicije u Srbiji, kao što su Đilas, Tepić i drugi traže u nama iz Republike Srpske alibi za neminovan poraz koji će doživjeti na aprilskim izborima. U prvi mah taj njihov napad, na nas Srbe iz Republike Srpske, kako prodajemo glas za državljanstvo je izazvao burne reakcije, ali već ljudi shvataju ko je taj što to govori i svakome je jasno da Đilas nije Srbija – rekao je Savić.

On je dodao da je želja svih Srba iz Republike Srbije da Srbija bude još jača.

- Najveći broj nas iz Republike Srpske,  koji imamo državljanstvo Srbije stekli smo ga pre 2021. godine. Ja lično ga imam od 1999. godine. Interes za državljanstvo Srbije raste i rašće još više jer je očigledno da Srbija napreduje. Jaka i napredna Srbija je želja svih nas iz Republike Srpske – kazao je Načelnik opštine Lopare.

On je poručio opozicije iz Srbije da takva politika neće proći.

- Jadno je gospodo mobilisati birače u gradovima Srbije plašeći ih njihovom braćom iz Republike Srpske. Đilas i političari njegovog tipa bi se odrekli Republike Srpske, ali izgleda i pojedinih delova Srbije samo zato što njihova politika nema prolaz. Dok su takvi neće ga ni imati nigde – rekao je Savić.

Podsetimo, lider Stranke slobode i pravde je nedavno na svom Tviter nalogu objavio video-snimak u kojem se žali što Srbi iz Republike Srpske, koji imaju i državljanstvo Srbije, glasaju na izborima u našoj zemlji. 

Naravno, u Đilasovom propagandnom video-snimku se ne navodi da svaki državljanin naše zemlje, pa čak i onaj koji živi u Republici Srpskoj koja mu toliko smeta, ima pravo glasa u Republici Srbiji. Kao i na svim prethodnim izborima, tako i na ovim koji nas očekuju početkom aprila, državljani Srbije koji žive širom sveta imaće pravo da daju svoj glas kandidatu koji je najbolji po njihovom mišljenju.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam