Odmah posle posete Vučiću, Đilasovi mediji napali Đokovića! Ništa im nije sveto!

04.02.2022

07:35

0

Uprkos svim dokazima da je Novak postupio prema pravilima, sa negativnim testom otišao put dalekog kontinenta, nekima nisu dovoljni pa evociraju događaje koji su i te kako uzdrmali svetsku sportsku javnost, a čija je žrtva isključivo bio Đokovič

Odmah posle posete Vučiću, Đilasovi mediji napali Đokovića! Ništa im nije sveto!
Novak Đoković i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Kao najbolji teniser planete i najuspešniji sportista naše zemlje, Novak Đoković, posetio je u četvrtak Andrićev venac i sastao se sa predsednikom Vučićem.

On se tom prilikom zahvalio za podršku koju je dobijao od srpskog naroda, miliona navijača širom sveta i šefu države.

Ipak, pojedini Đilasovi mediji iskoristili su najnormalniji prijem i svečanost da bace ljagu na omiljenog sportistu 21. veka.

Jedan od Đilasovih medija se umesto sastanka osvrnuo na bolan deo Đokovičeve karijere koji ostavio dubok trag, jer mu nije dozvoljeno da se takmiči u Australiji na prvom grend slemu godine.

"Još nejasno da li se Novakovim testom manipulisalo", naslov je teksta koji se bavi verodostojnošću papirologije koju je prvi reket sveta uredno dostavio vlastima u Viktoriji kada je stigao na aerodrom u Melburnu.

Uprkos svim dokazima da je Novak postupio prema pravilima, sa negativnim testom otišao put dalekog kontinenta, nekima nisu dovoljni pa evociraju događaje koji su i te kako uzdrmali svetsku sportsku javnost, a čija je žrtva isključivo bio Đokovič.

Na svakodnevne napade od strane opozicionih medija je predsednik odavno navikao, a ovo je samo novi nivo sramnog pisanja o ljudima koji Srbiju promovišu u svakom delu planete.

- Budući da se nisam oglašavao u javnosti od Australije, u narednih sedam do deset dana oglasiću se sa svojom verzijom događaja - istakao je Novak u toku sastanka sa Vučićem, ali nekima ni to nije dovoljno, već napadaju bez adekvatnih podataka strane kojoj su uvek Srbi i srpstvo na prvom mestu.

Podsetimo, šef države na početku susreta sa Đokovićem rekao je da dana stupanja na javnu funkciju nikad nije imao priliku da pred tolikim brojem novinara priča sa nekim svojim gostom, a zatim se najboljem sportisti zemlje zahvalio na načinu na kojem predstavlja Srbiju:

 

- Hvala vam što našu zemlju predstavljate hrabro i dostojanstveno. Hvala vam i za vašu borbu u Australiju koja je neponovljiva i za divljenje. Ispričaću novinarima naš razgovor dok je Novak bio u Melburnu. Ja sam u jednom trenutku našeg telefonskog razgovora rekao "Ajde Novače, vraćaj se u svoju zemlju, vidiš i sam kakva je tu situacija", ali kod njega sam osetio želju da ne odustane i da nastavi da se bori za svoju zemlju i sebe. I kada je Medvedev rekao posle finala da su u njemu ubili dečaka, ja mislim da su metaforično ubili mnogo dečaka time što su zabranili Novaku da se takmiči. Radujemo se što ste prvi na listi i što vas godinama i godinama ne mogu da skinu sa tog mesta. Želimo da pomognemo razvoju teniskom sportu da i za deset godina imamo dečake i devojčice koji će da igraju za našu trobojku. Zato organizujte turnire, a država će učiniti sa svoje strane sve da oni pomognu razvoju srpskom tenisu - rekao je Aleksandar Vučić.

Đoković se zahvalio predsedniku na podršci tokom krize u Melburnu.

- Zahvaljujem se na toploj dobrodošlici. Danas sam želeo da se vidim sa vama jer sam kao građanin Srbije osetio potrebu da vam se zahvalim na podršci koju sam dobio za vreme pritvora u Australiji. Nisam se tamo osećao usamljenim, imao sam podršku moje porodice, mnogo dobronamernih ljudi se javljalo kako bi mi olakšao boravak u Australiji. Vi, kao predsednik Srbije, niste imali obavezu da mi pružite podršku koju ste mi pružili, ali želim da vam izrazim zahvalnost što ste se zauzeli za me i time, verovatno, i sebe tako doveli u kompromitovan položaj. Ta podrška se ne podrazumeva, ali se ceni i poštuje i ja kao građanin i sportista Srbije to ću dugo pamtiti. Moja veza jača sa zemljom jača iz dana u dan i ona će biti doveka takva. Od srca se zahvaljujem. Budući da se nisam oglašavao u javnosti od Australije, u narednih sedam do deset dana oglasiću se sa svojom verzijom događaja - rekao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike