Ana Brnabić odgovorila Đilasu: "Plate lekara su se poslednjih 10 godina povećale 79,3 odsto"

03.02.2022

22:46

0

"Đilasu je ovo nepoznanica, jer su u njihovo vreme specijalizacije bile praktično ukinute"

Ana Brnabić odgovorila Đilasu: "Plate lekara su se poslednjih 10 godina povećale 79,3 odsto"
Tan2022-1-30_121156471_1 - Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom niza neistina koje je izneo Dragan Đilas, a tiču se plata zaposlenih u zdravstvu.

Ona je poručila da su poslednjih deset godina plate lekara povećane skoro 80 posto.

- Izvinjavam se na dužem nizu, ali ova važna tema lepo pokazuje besramnost MM (mašinskog mozga) Đilasa i ostalih mozgića. Prvo: plate lekara su se u poslednjih 10 godina povećale 79,3 odsto. Plata medicinske sestre je danas veća od plate lekara opšte prakse dok je MM Đilas bio vlast.

 

 

- Drugo: početna plata lekara sa specijalizacijom je od 1.020 do 1.450 evra. Đilasu je ovo nepoznanica, jer su u njihovo vreme specijalizacije bile praktično ukinute. Od 2014. odobreno je oko 10.000 specijalizacija. Danas se podrazumeva da mladi lekari odmah nastave sa specijalizacijom.

 

 

- Jednostavno, nisu mogli da se finansiraju i sekunde RTS-a koje je Đilas preprodavao, Telekom koji je sponzorisao „Velikog brata“, SBB... i bolnice i specijalizacije za mlade lekare. Morali su da biraju šta će država finansirati i izabrali su sekunde i „Velikog brata“.

 

 

- Što se tiče lekara opšte prakse, njihova primanja su 950 evra. Ako ste na njih mislili u vašem „planu“ (jer ste OPET zaboravili specijalizacije), velikodušno ste obećali povećanje plata od 50 evra. Divim se ambicioznosti vašeg plana! Njima 50 evra, a vama još jedan-dva kluba u Premijer ligi - poručila je premijerka Brnabić na Tviteru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike