Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji vijadukta u Beškoj: "Veliko hvala Putinu, on je pomagao da se do rešenja dođe" (FOTO)

25.03.2021

11:08 >> 13:10

0

Autor: J.B.O.

Vučić je obišao i radove na izgradnji železničke stanice u Zemunu

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji vijadukta u Beškoj: "Veliko hvala Putinu, on je pomagao da se do rešenja dođe" (FOTO)
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao danas radove na železničkoj stanici Zemun – deonica pruge za velike brzine Beograd-Stara Pazova.

Vučić obilazi i završne radove na izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beškoj, na deonici pruge za velike brzine Stara Pazova-Novi Sad, saopštila je pres služba predsednika.

Obilazak Železničke stanice Zemun predviđen je u 12.00, a Vijadukta u Beškoj u 13.00 časova.

Vučić obišao radove na izgradnji železničke stanice Zemun

Prilikom obilaska predstavnik izvođača radova je rekao predsedniku da će radovi biti gotovi krajem septembra ove godine i da će do kraja godine biti pušteno sve.

Predsednik Vučić se zahvalio kineksom investitoru i rekao da će se i on sam voziti vozom, jer je mnogo lakše tako izbeći gužvu.

– Lepo izgleda stanica. Srbija u svemu najviše napreduje, ali će i Mađari da urade dobar posao – rekao je predsednik Srbije na početku, komentarišući prugu Beograd – Budimpešta.

– Kad će biti gotovo sve? – pita Vučić.

Tanjug/Sava Radovanović

Krajem septembra ove godine, biće gotov deo koji pripada kineskim kompanijama, rečeno je.

– Uz ogromnu zahvalnost, rekao sam i Čen Bo, ovo je drugo lice Srbije. Odavno se ne vozimo vozovima. Zaboravili smo na železnicu – istakao je Vučić, i dodao: “Ići ću vozom do Novog Sada, i lepše i brže, nego auto-putem gde je uvek gužva”.

Tanjug/Sava Radovanović

– Hoćete stvarno da počnete da radite kako treba, ili ćete da odugovlačite? – pita Vučić, vezano za deonicu od Novog Sada do Subotice.

Dobioje potvrdan odgovor, da će sve biti kako treba.

– Imaćemo najmoderniju prugu u ovom delu Evrope, i to za manje od godinu dana – ističe predsednik Srbije. Deonica Beograd-Stara Pazova, kako se navodi, ima šest stanica.

Sve je završeno od 6. do 11. koloseka u Zemunu. Batajnica stanica je Kinezima bila najteže, odgovaraju na Vučićevo pitanje.

– Naši radnici rade i noću, u dve smene – kaže jedan od predstavnika.

Tanjug/Sava Radovanović

– Šta će ovolike šine? – pita Vučić.

Dobio je odgovor da su pripremljene za kolosek koji se trenutno radi.

Predsednik je još jednom pohvalio rad kineskih kompanija.

Predsednik je rekao da će se uskoro vakcinisati, i naveo da treba da “požurimo s vakcinacijom, kako bismo mogli da otvorimo sve, uključujući kafiće i restorane”.

Vučić obilazi i završne radove na izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beškoj

Predsenik se sastao sa radnicima i porazgovarao o toku radova, informisao se o rokovima – radovi će biti gotovi do 2023. godine.

– Ala će ovo lepo da izgleda, baš sam srećan! – rekao je predsednik tokom obilaska i razgovora s ruskim graditeljima ovog dela deonice čiji je predstavnik predsedniku Srbije izveštaj podneo na srpskom za koji ga je Vučić pohvalio rekavši da je odličan i da je naš jezik u potpunosti savladao.

Tanjug/Zoran Žestić

– Važan je dispečerski centar zbog pune kontrole nad prugama Srbije – naglasio je predsednik.

Vučić je popričao sa radnicima i na ruskom jeziku i zahvalio im se za sve što čine za Srbiju.

Ruski graditelji su Vučiću pokazali i gigantsku mašinu koju zovu ruski ferari, a koja polaže delove buduće pruge.

Veoma sam srećan i mislim da ste videli danas kako nam pruga Beograd – Novi Sad napreduje u dva sektora – naglasio je Vučić u obraćanju javnosti.

Već od februara meseca će moći da se ide prugom Beograd – Novi Sad za nešto manje od 1.000 dinara. Naručili smo još kompozicija vozova. Veliko hvala ruskim saradnicima.

Tanjug/Zoran Žestić

– Veliko hvala Vladimiru Vladimiroviću, on je pomagao da se do rešenja dođe – istakao je Vučić idodao da je veoma ponosan na ono što Srbija danas može da radi.

Naglasio je da su ovo stvari koje su ključne.

– Dve vrste vozova jedan ekspres koji će ići 30 minuta do Novog Sada sa jednim stajanjem, a drugi sa devet stajanja koji će da ide 45 minuta – istakao je Vučić i naglasio je da se ovo nekada činilo nemogućim.

Zahvalio se svima na učešću u projektima i rekao da će se uskoro videti na novim.

Naciji se obratio i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko koji je naglasio da je pruga veoma važna za Rusiju i Evropu.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Predsednik Vučić je odgovarao i na novinarska pitanja

– Imamo 4 puta više katastarskih parcela za gradnju nego 2010. To govori mnogo. Biće mnogo investicija, pogotovo u Vojvodini. Otvara se i fabrika čokolade – reasko je Vučić i podsetio da 40 godina nije otvorena nijedna fabrika u Novom Sadu.

Privano kad bude išao u Novi Sad nema razloga da ide automobilom, pogotovo sa ljudima koji ga čuvaju ne može taj put da pređe za 45 minuta.

– Ljudi imaju duži put od pet kilometara kada putuju od Golubinaca do Pazove, ali mi ćemo im se izviniti jer radovi su u toku – obrazložio je Vučić.

Odgovarao je i na pitanja koja nemaju veze sa prugom Beograd – Novi Sad.

– Meni se sudi za Jovanjicu, tužili, optužili, sudili, presudili. Ja nikog ne otužujem pre suda, ali tačno je da Đilas ima račune u inostranstvu. Ja sam to potvrdio i više ga nisam spomenuo – naglasio je Vučić na pitanje o takozvanom “presuđivanju pre suda”.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Dodao je da su njega optužili i da je ubio svoje dete, a kad je neko pustio sa razglasa da je neko lopov onda to vređa nečiju decu.

Istakao je da se razlikuje i to dobro pravna od nepravne države i da pojedini mediji ne treba da misle o tome.

Na temu reagovanja Brisela na Kurtijevu opasku da neće biti Zajednice srpskih opština.

– Zadovoljan sam reagovanjem Evropske zajednice. Priština mora da ispuni svoje obaveze. Ako neće imaćemo odgovor i na to – zaključio je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike