Uhapšen osumnjičeni za pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

19.11.2020

19:27 >> 07:06

0

Pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio je korisnik društvene mreže Fejsbuk koji se potpisuje kao Miloš Bpm Petrović.

Uhapšen osumnjičeni za pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću
Copyright Tanjug

Osoba koja je osimnjičena da je preko društvenih mreža pretila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ubistvom, uhapšena je u Pirotu, pišu Novosti.

Pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio je korisnik društvene mreže Fejsbuk koji se potpisuje kao Miloš Bpm Petrović.

Na ovoj društvenoj mreži korisnik Miloš Bpm Petrović oglasio se sa jezivim pretnjama snajperom i “skidanjem glave”.

– Ovu dvojicu skloniše, a tebe će Aleksandre Vučiću snajper da reši znaš i sam, ona crvena tačka što te prati u spavaćoj sobi kad ugasiš svetlo. Vučiću, samo te posmatram, a ne znaš gde sam. Ti mene ne vidiš, ali ja tebe vidim kroz optički nišan stalno – napisao je ovaj korisnik iznad fotografije na kojoj su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Nakon ovog statusa, nadovezao se novim u kome preti da će predsedniku Srbije “otići glava”.

– Ovog našeg prati ekipa “Čistača” 24/7. Ekipa iz naroda, naši ljudi, samo se čeka adekvatan trenutak da se skine glava… Ljudi su profesionalci, a nas 1000 smo sakupili novac da platimo “Čistače” jer dosta nam je Vučka – glasio je novi status.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Oglasila se i BIA.

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su večeras M.P. (1990) iz Paraćina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije, navodi se u saopštenju BIA.

Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 sati, navedeno je u saopštenju.

Dačić traži hitnu reakciju nadležnih na pretnje Vučiću

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić osudio je večeras pretnje smrću predsedniku Srbjie aleksandru Vučiću na društvenim mrežama i zatražio hitnu reakciju nadležnih organa.

-Najoštrije osuđujem gnusne pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U ime najvišeg predstavničkog tela Narodne skupštine Republike Srbije trazim od nadležnih državnih organa hitnu reakciju, otkrivanje i hapšenje pojedinca ili grupe koja upućuje ovakve pretnje – naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Istakao je da je neshvatljivo i neprihvatljivo da u vreme kada je Srbiji najvažnije državno jedinstvo i politička stabilnost bilo ko upućuje pretnje smrću i nasiljem bilo kome, a pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike