Ubedljiva pobeda SNS-a na izborima za članove mesnih zajednica u Novom Sadu

14.06.2021

11:48

0

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević održao je danas vanrednu konferenciju povodom rezultata izbora

Ubedljiva pobeda SNS-a na izborima za članove mesnih zajednica u Novom Sadu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Na juče održanim izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, Srpska napredna stranka je odnela ubedljivu pobedu.

Od 89 mesnih zajednica u 8 gradova u Vojvodini Srpska napredna stranka je odnela pobedu u 83.

Kandidati SNS-a odneli su apsolutnu pobedu na 39 birališta za članove mesnih zajednica u Novom Sadu, dok su u 3 mesne zajednice nezavisni kandidati dobili više glasačkih listića.

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević održao je danas vanrednu konferenciju povodom rezultata izbora.

-Čestitam svima koji su učestvovali, to je bila demokratska borba, gde su se čule razne ideje, a građani su imali za koga da glasaju. Mi smo apsolutno zadovoljni rezultatom. Grad Novi Sad je apsolutno spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama, bez obzira ko je pobedio. Kao što vidite mi nigde nismo osporavali izbore – rekao je Vučević na konferenciji za medije.

Vučević je naveo da nije bilo političkog zastrašivanja na izborima, te da su dokazali da su politički odgovorni i razumni, na šta je on ponosan.

Da bilo je džipova u Novom Sadu, jeste bio je Dragan Đilas u Novom Sadu dolazi u crnom džipu. Ali mi nismo objavili šta radi Đilas, Boško Obradović ili Marinika Tepić u Novom Sadu- izjavio je Vučević, istakavši da će se primopredaja mesnih zajednica izvršiti u roku od 8 dana.

DAMIR ZOBENICA: NE POSTOJE NEZAVISNI KANDIDATI

printscreen/euronews

Kako je za “Euronews Srbija” rekao potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica, 45.000 građana Novog Sada je izašlo na izbore, što je apsolutni rekord.

SNS je osvojio 39 od 42 mesne zajednice, što je 94 odsto rekao je potpredsednik Izvršnog odbora SNS.

Naglasio je i kako smatra da “ne postoje nezavisni kandidati, već da opozicija zna da ne može da izađe na izbore pod tim imenom”.

-Ovi nezavisni dovode, na primer, na Liman 1, glasače iz Zrenjanina i iz pokreta PUF. Ne znam ko stoji iza njih, d ali domaći ili strani tajkuni, ali znam da je Novi Sad juče jasno pokazao ko je glavni -kaže Zobenica.

Organizovana opozicija, koja je uništila Srbiju, danas se krije iza neke konceptualne politike, šta god to značilo”, ističe Zobenica, dodajući da je “od 436 članova saveta, opozicija osvojila 25”.

Neki posmatrači i nestranački kandidati prijavljivali su neregularnosti prilikom izbora, pa je tako jedan od prigovora bio i to što su se, navodno, na biračkim mestima našla obeležja Srpske napredne stranke.

-Konkretno u mojoj mesnoj zajednici, na Limanu 2, Demokratska stranka je, kada je bila na vlasti, promenila grb mesne zajednice, stavivši svoj grb. Da, naravno, na izborima učestvuju pojedinci, učestvuju nevladina udruženja, učestvuju stranke. To je normalno, to su izbori -ukazao je Zobenica.

Pored ovih pritužbi, postoje i informacije o tome da su posmatrači prijavili jedan fizički napad.

Zobenica ističe da svaki kandidat ima predlagača, da na glasačkom listiću ne stoji naziv stranke.

Pročitajte još

-Svaki predlagač je ujedno i posmatrač. Ljudi iz opozicije su imali posmatrače. Ja nisam dobio nijednu informaciju da se desio bilo kakav incident, niti sam video u gradu bilo šta, sem velikih gužvi. Nisam video nikakve incidente, niti su nam prijavljeni -kaže Zobenica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike