Srpska lista sa Lajčakom: Formiranje ZSO bitno za opstanak Srba

14.10.2020

19:00 >> 21:34

0

Delegacija Srpske liste istakla je danas tokom sastanka sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) od v

Srpska lista sa Lajčakom: Formiranje ZSO bitno za opstanak Srba
Copyright Foto: Fejsbuk/Srpska lista

Delegacija Srpske liste istakla je danas tokom sastanka sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Sastanku su prisustvovali predsednik SL Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić, koji su istakli da je nerazumno da se sedam i po godina kasni sa uspostavljanjem ZSO.

“Stoga je na sastanku prenet jasan stav srpskog naroda da je potrebno najhitnije i bez ikakvog odlaganja formirati Zajednicu srpskih opština u skladu sa dogovorom u Briselu”, navodi se u saopštenju Srpske liste, prenosi portal Kosovo online.

Kako se navodi, na sastanku je posebno analizirana politička situacija, ali i problem bezbednosti Srba na Kosovu u svetlu serije incidenata koji su se desili u prethodnom periodu.

Povodom susreta na Tviteru se oglasio Dalibor Jevtić koji je naveo da su Lajčaku poručili da je implementacija sporazuma o ZSO put ka izgradnji poverenja.

“Zajednica srpskih opština, pitanje raseljenih i imovine glavne teme sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine gospodinom Lajčakom”, naveo je Jevtić.

Pacoli:Sa Lajčakom o dijalogu koji vodi uzajamnom priznavanj

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli objavio je večeras da je sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, razgovarao o dijalogu koji mora da vodi ka potpunom uzajamnom priznavanju.

Pacoli je na svom Tviteru poručio da “dijalog mora da otvori put za ekonomski prosperitet i članstvo Kosova u UN, EU i NATO”.

Lajčak se danas, tokom drugog dana posete Prištini, sastao sa predstavnicima političkih stranaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike